Alman polisler Türkçe öğreniyor

Almanya'da sayıları 3 milyonu aşan Türk toplumu, vatandaşla birebir muhatap olan çeşitli meslek gruplarını Türkçe öğrenmeye itiyor. Polisler de bu mes

  Almanya ' da sayıları 3 milyonu aşan Türk toplumu , vatandaşla birebir muhatap olan çeşitli meslek gruplarını Türkçe öğrenmeye itiyor . Polisler de bu meslek gruplarından biri . Berlin ' in en büyük çatı kuruluşu Berlin Türk Cemaati ' nin ( TGB ) düzenlediği 12 haftalık Türkçe kursunu başarıyla tamamlayan Alman polislere törenle sertifikaları verildi . Türklerin yoğun olarak yaşadığı Kreuzberg ' deki TGB Merkezi ' nde düzenlenen törene Berlin Emniyet Müdürü Dieter Glietsch ile Türk yetkililer katıldı .

Polisin Türk kökenli insanlarla daha da yakınlaşması için bu tür kursların çok faydalı olduğuna inandığını belirten Berlin Emniyet Müdürü Dieter Glietsch , " Berlin ' de yaşayan yabancıların sayısı her geçen gün artıyor . Bu kurslar sayesinde Almanca bilmeyen Türk vatandaşlarla polisin daha kolay iletişim kurabilmesi açısından yararlı olacağına inanıyorum . " dedi . Göçmen kökenli ailelerin artmasından dolayı polis teşkilatında da göçmen kökenli görevlilerin sayısının artması gerektiğine işaret eden Glietsch , " Göçmen gençleri kendi geleceğimiz için her alanda destekleyip onları kazanmamız gerekiyor . " şeklinde konuştu .

Berlin Muavin Konsolosu Mert Doğan , TGB tarafından polisler için düzenlenen Türkçe kursundan dolayı büyük mutluluk duyduğunu ifade ederek , " Bu kurslar sayesinde yakınlaşma daha da artacak . " dedi . Doğan , Alman kamu kuruluşlarında ne kadar çok Türk kökenli insan yer alırsa , Türklerin Alman toplumuna katılımı da o kadar fazla olacağını da sözlerine ekledi .

TGB Başkanı Yılmaz da konuşmasında polis teşkilatı içinde daha fazla Türk kökenli gencin yer almasını istediklerini , bu nedenle Berlin Emniyet Müdürlüğü ile iş birliğini sürdüreceklerini dile getirdi . Yılmaz , ekim ayında da Türk gençleri için Berlin Polis Teşkilatı ' nda mesleki eğitim kursu başlatacaklarını ifade etti .

Türkçe kursuna katılan polis memuru Christian C . de Türkçe öğrenerek hem işini kolaylaştırdığını hem de Türk kültürünü tanıma fırsatı bulduğunu söyledi . Christia , kursa devam edip daha çok Türkçe öğrenmek istediğini kaydetti .