1,5 milyon dolar yatırımla 100 kişiye istihdam imkanı sunacak

Gıda sektörünün önde gelen firmalarından Seyidoğlu, Butik mağaza konseptiyle büyümeyi hedefliyor. Faaliyette olan 12 mağazasına ilave 5 yeni butik mağ

  Gıda sektörünün önde gelen firmalarından Seyidoğlu , Butik mağaza konseptiyle büyümeyi hedefliyor . Faaliyette olan 12 mağazasına ilave 5 yeni butik mağaza açmayı öngörüyor . Mağaza yatırımları için 1 , 5 milyon dolar ayıran firma 100 kişiye istihdam imkanı sunmayı amaçlıyor .

Florya , Kumburgaz , Nişantaşı , Etiler , Kadıköy gibi semtlerde butik mağaza konseptini yaygınlaştıracaklarını anlatan Seyidoğlu Genel Müdürü Mehmet Göksu , " 2010 yılını firma olarak fabrika ve mağaza yatırımlarına ayırdık . Fabrikada üretip toptan pazarlama yerine 6 yeni mağaza açarak ürünlerimizi müşterinin ayağına kadar götürdük . Bu yıl içinde açacağımız 5 yeni mağazada ise ilk defa butik mağazacılığa yöneliyoruz . Ünlü mimarlar tarafından tasarlanan mağazalarımızda üst gelir grubu müşteriyi hedefliyoruz . Bu alanda 1 , 5 milyon dolarlık yatırım yapacağız . " dedi .

Göksu , Seyidoğlu olarak kriz döneminde erteledikleri yatırımları hızlı bir şekilde devreye soktuklarına işaret ederken " Mağazacılık alanındaki yatırımları çok önemsiyoruz . Mağaza yatırımları istihdam için de büyük fırsat sunuyor . Bu alandaki yatırımlarımız bu yıl için 1 , 5 milyon doları aşacak . Her mağazada ortalama 10–15 kişi istihdam ediliyor . Yatırımlarımızla toplamda 100 kişiye iş sağlayacağız . Şu ana kadar açtığımız 12 mağazaya ek olarak butik konseptteki mağazaların ilkini Kumburgaz ' da açacağız . Daha sonra Florya , Etiler , Kadıköy , Nişantaşı gibi başlıca merkezlere yöneleceğiz . Bu alanda ciddi yatırımlar yapacağız . Hem geleneksel lezzetleri hem de modern tatları Türkiye ' de ilk defa bize özel bir konseptte sunacağız . " ifadelerini kullandı .

Hükümetin komşu ve Ortadoğu ülkeleriyle iyi ilişkiler kurmaya dönük politikasını iş dünyasına da olumlu katkılar sunduğunun altını çizen Seyidoğlu Genel Müdürü , " Geçmişte sorunlar yaşanan ve hatta düşman olarak görülen , Suriye , İran , Irak , Yunanistan gibi ülkelerle kurulan sıcak dostluk ortamı bizim dış ticaretimize de katkı sağladı . Bu pazarlara eskiden tek tük mal verirken şimdi toplam ihracatımızda bölge ülkeleri başı çekmeye başladı . Damak zevki olarak bölge ülkelerin insanları bize çok yakın . Geleneksel lezzetimiz helvayı Araplar çok seviyor . " yorumunu yaptı .

Yurtdışında mağaza açma konusunda araştırma yaptıklarını anlatan Göksu , Kuzey Irak , İran ve Suriye ' de mağaza için yer baktıklarını bildirdi .

Seyidoğlu olarak 2008 yılında elde edilen 35 milyon TL ciroyu 2009 yılında da korumayı başardıklarını belirten Mehmet Göksu , 2010 yılında ise 45 milyon TL ciroya ulaşmayı hedeflediklerini açıkladı . Yeni dönemde ihracat artışı ve yeni pazar arayışlarına hız vereceklerini de sözlerine ekledi .