Kazankaya, 11. Kanyon Kültür ve Turizm Festivali ile şenlendi

Yozgat'ın Aydıncık ilçesine bağlı Kazankaya beldesi 11. Kanyon Kültür ve Turizm Festivali etkinlikleri ile coşkulu günler yaşıyor.

Kazankaya beldes

Yozgat'ın Aydıncık ilçesine bağlı Kazankaya beldesi 11. Kanyon Kültür ve Turizm Festivali etkinlikleri ile coşkulu günler yaşıyor.

Kazankaya beldesindeki festival kutlamalarına Yozgat Valisi Necati Şentürk, İl Jandarma Komutanı Engin Ünalan, Aydıncık Kaymakamı Taner Tengir, bürokratlar, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Vali Şentürk, festival şenlikleri öncesinde Gençlik Spor İl Müdürlüğü tarafından yapılan futbol sahasının açılışını gerçekleştirdi. Şentürk, "Böylesine güzel tesislerin beldemize kazandırılmasından mutluluk duyuyorum." dedi. Şentürk daha sonra Kazankaya Belediyesi tarafından ırmak kenarına yapılan yürüyüş parkurunun açılışını da yaptı. Yürüyüş parkurunun açılışı sorası vatandaşlarla da sohbet eden Vali Necati Şentürk, Aydıncık Kaymakamı Taner Tengir ve Belediye Başkanı Celal Kılıç'tan Kazankaya Beldesi hakkında bilgi aldı.

11. Kazankaya Kanyon Kültür ve Turizm Festivali'nin açılış programında konuşan Vali Necati Şentürk, bu etkinliklerin sevinçleri, mutlulukları bir arada kaynaşmayı sağladığını ifade etti. Şentürk, "Sevgi ve saygının olduğu yerde güzellik olur. Birlik ve beraberliğin olduğu yerde barış olur, esenlik olur. Gücün ve kuvvetin olduğu yerde bolluk ve bereket olur. Kardeşliğin olduğu yerde güç olur, kuvvet olur. Birlik ve beraberliğinizin bozulmaması dileğimle festivalinizin hayırlı olmasını diliyorum." dedi.

Kazankaya kanyonunun eşsiz güzelliğe sahip olduğunu dile getiren Vali Necati Şentürk, şöyle dedi: "Kazankaya Kanyonu gerçekten eşsiz güzelliğe sahip gerek yurt içinden gerek ve yurt dışından insanların su ve dağ sporları başta olmak üzere çok çeşitli etkinliklerin burada yapılabileceğini vurguladı."

Konuşmaların ardından halk oyunları ve mehter takımının gösterimi sonrası Vali Şentürk ve beraberindeki heyet kanyonu gezdi.