Sağlıklı Beslen, Sağlıklı Yaşa şenliğine olumsuz hava engel olamadı

İlkadım Kaymakamlığı ve İl Sağlık Müdürlüğü'nün, Ulusal Sağlıklı Beslenme Haftası dolayısıyla 'Sağlıklı Beslen, Hareketli Yaşa' şenliği gerçekleştiri

İlkadım Kaymakamlığı ve İl Sağlık Müdürlüğü'nün, Ulusal Sağlıklı Beslenme Haftası dolayısıyla 'Sağlıklı Beslen, Hareketli Yaşa' şenliği gerçekleştirildi. Olumsuz hava koşulları nedeniyle iki saat gecikmeyle başlayan program Gazi Park'ta yapıldı.

İlkadım Kaymakamı Zafer Orhan, İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Kasapoğlu ve İlkadım Sağlık Grup Başkanı Dr. Nilgün Yavuz'un katılımıyla gerçekleşen organizasyonda halkımıza sağlıklı beslenmesi noktasında bilgiler verildi.

Kaymakam Zafer Orhan sağlıklı beslenmenin önemine dikkat çekerek ''Kişisel sağlık ve toplumsal sağlık için böyle bir organizasyon düzenledik. Bunu yapmadaki amacımız sağlıklı beslenme noktasında toplumda farkındalık yaratmak." dedi. "Vatandaşımızın bu konuya daha duyarlı hale getirmek istiyoruz." diyen Kaymakam Orhan, bu gibi çalışmaların hız kesmeden daha kapsamlı şekilde süreceğine dikkat çekti.

Dr. Nilgün Yavuz da ulusal Sağlık Haftasına dikkat çekmek için 'sağlıklı beslen, hareketli yaşa" şenliğini düzenlediklerini açıkladı. Dr. Yavuz, "Halkımızı sağlıklı, yeterli ve dengeli beslenme noktasında bilgilendirmek, bildikleri noktaları hatırlatmak, bu konuda farkındalık yaratmak için bu şenliği organize ettik." dedi.

Yavuz Sağlıklı beslenme, yağ, kilo, egzersiz konusunda katılımcılara bilgi verdi. Program çocukların dans gösterisiyle son buldu. Şenlik sonunda İl Sağlık Müdürü ve İlkadım Kaymakamı çocuklara hediye dağıttı.