Kazım Koyuncu Çankaya'da Türküler Ve Horonlarla Anıldı

Ünlü sanatçı Kazım Koyuncu, ölümünün 5. yıldönümünde Ankara'da türküler ve horonlarla anıldı.

Ünlü sanatçı Kazım Koyuncu için ölümünün 5. yılında Ankara'da etkinlik düzenlendi. Çankaya Belediyesi, Artvinliler Kültür Yardımlaşma Derneği, AFSAD Toplumcu Gerçekçi Belgesel Fotoğraf Atölyesi, BEKSAV, Derelerin Kardeşliği Platformu, Denizin Çocukları, Halkevleri, TMMOB - Ankara İKK ve Uzak Yolların Çocukları'nın da aralarında bulunduğu kurum ve kuruluşlar, etkinliklerin ilk durağı olan Yüksel Caddesi'nde dün bir basın açıklaması yaptı. Günün ilerleyen saatlerinde, Sakarya Caddesi'nde 'Kazım Koyuncu
İçin Sokağa-Şarkılar Söylüyoruz' adı altında çok sayıda sanatçı ve konuğun katıldığı şenlik tadında bir anma etkinliği düzenlendi. Etkinliği vatandaşlarla birlikte izleyen Çankaya Belediye Başkanı Tanık, "Size en güzel Kazım'ın sözleriyle hitap etmeyi uygun gördüm çünkü bu sözlerin üzerine söylenecek bir şey bulamadım" diyerek Kazım Koyuncu'nun şu mesajını okudu:
"Hiç başımızdan eksik olmayan gökyüzüne, günün karanlık saatlerine, ara sıra kopsa da fırtınalara, bir gün boğulacağımız denizlere, eski günlere, neler olacağını bilmesek de geleceğe, kötülüklerle dolu olsa bile tarihe, tarihin akışını düze çıkarmaya çalışan tüm güzel yüzlü çocuklara, Donkişotlar'a, ateş hırsızlarına, Ernesto Che Guevara'ya, yollara-yolculuklara, sevgililere, sevişmelere, sadece düşleyebildiğimiz olamamazlıklara, üşürken ısınmalara, her şeyden sıcak annelere, babalara ve tadını bütün
bunlardan alan şarkılara kendi sıcaklığımızı gönderiyoruz. Kötü şeyler gördük. Savaşlar, katliamlar, ölen-öldürülen çocuklar gördük. Kendi dilini, kendi kültürünü, kendisini kaybeden insanlar, topluluklar gördük. Yanan köyler, kentler, ormanlar, hayvanlar gördük. Yoksul insanlar, ağlayan anneler, babalar, her gün bile bile sokaklarda ölüme koşan tinerci çocuklar gördük. Biz de öldük. Ama her şeye rağmen bu yeryüzünde şarkılar söyledik. Teşekkürler dünya."
Ahmet Telli, Temel Demirer, Mehmet Özer, Grup Kibele, Grup Günyüzü, Grup Sisli Rüya, Yerdumanı Horon Ekibi'nin katıldığı etkinlikte şarkılar yakalandığı kanser hastalığına genç yaşta yenik düşen Kazım Koyuncu için söylendi. Etkinlik Koyuncu'nun anısına Dina Kaki tarafından hazırlanan belgesel film gösterimiyle sona erdi.