Sünnet Olan Çocuğun Penisinden Olduğu İddiası

Batman'ın Kozluk ilçesinde sünnet olan çocuğu penisinden olduğu ileri sürüldü.

Sünnet Olan Çocuğun Penisinden Olduğu İddiası
Kozluk -İslambey Mahallesi'nde ikamet eden 1.5 yaşındaki M.Ç.'yi ailesi sünnet ettirmek için Kozluk Devlet Hastanesi'ne götürdü. Burada ameliyata alınan küçük çocuk sünnet edildikten sonra, babası Cuma Ç.'ye teslim edildi. Aile, çocuğu, penisi kömüre dönüşmüş bir şekilde teslim aldıklarını ve bunu ilk anda doğal karşıladıklarını söyledi. Durumun ağırlaşması üzerine Diyarbakır Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne giden aile penisteki görüntünün gerçekte bir tıbbi hatadan kaynaklandığını fakültede yapılan
tetkiklerden sonra öğrendi.
Tıp Fakültesi Plastik Cerrahi Kliniği doktorlarının iddiaya göre M.Ç.'nin sünnet esnasında yüksek ısıya maruz bırakıldığını ve bu nedenle penisinin tamamen kömüre dönüştüğünü açıklaması aileyi yıktı. Penisi kangren olan bebek hala Dİcle Tıp Fakültesi'nde doktor gözetiminde bulunuyor. Hayati tehlikesi bulunan bebeğin penisinin kesilebileceği bildirildi.
Kozluk'ta çocuklarının ameliyatına giren hastane personelinin ihmalkarlığı nedeniyle M.Ç.'nin bu duruma geldiğini söyleyen aile, "Ameliyat esnasında ters giden bir şeylerin olduğunu hissetmiştik. Ancak ameliyattan çıkan sağlık personelinin bize hiçbir şey söylememeleri büyük bir ihmalkarlıktır. Savcılığa suç duyurusunda bulunacağız" dedi.
Kozluk Devlet Hastanesi Başhekimi Ali Dursun Aksoy, çocuğun sünnet sonrası rahatsızlandığını ve Diyarbakır'a sevkedildiğini belirterek, "Çocuğun durumu şu an iyidir. Diyarbakır'da tedavisi sürüyor. Penisini kaybetmesi gibi bir durum söz konusu değil. Konuyla ilgili araştırmamız sürüyor" dedi.