Osmangazi Ak Parti Danışma Meclisi

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Osmangazi İlçe Başkanı Tahsin Kara, terör örgütünün kanlı eylemlerinin gayesine ulaşamayacağını belirterek, "Bazıları yaptıkları açıklamalar ile adeta ateşe odun atıyorlar

Osmangazi Ak Parti Danışma Meclisi
Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Osmangazi İlçe Başkanı Tahsin Kara, terör örgütünün kanlı eylemlerinin gayesine ulaşamayacağını belirterek, "Bazıları yaptıkları açıklamalar ile adeta ateşe odun atıyorlar. Terör bize yol gösteremez" dedi.
Merinos Kongre ve Kültür Sarayı'nda düzenlenen Danışma Meclisi'nin açılış konuşmasını yapan İlçe Başkanı Tahsin Kara, meydana gelen terör olaylarının ülke olarak herkesi derinden yaraladığını, ancak herkesin sağduyu olması gerektiğinin altını çizdi. Şemdinli ve İstanbul'da gerçekleştirilen kanlı eylemlere atıfta bulunan Kara, hayatını kaybedenlere rahmet dilerken, şehit yakınlarına da başsağlığı dileklerinde bulundu.
Bu saldırıların eli kanlı terör örgütünün son çırpınışları olduğunu söyleyen Kara, "Bu terör olayları ülke bütünlüğümüzü ve birliğimizi bozmaya yönelik alçakça oyunlardan başka bir şey değildir. Terör bize yol gösteremez. Böyle olursa terör amacına ulaşmış olur. Bizim yapmamış gereken en önemli iş, açılan bu yaraların kapanması için hep birlikte çalışmak olmalıdır" diye konuştu.
AK Parti'nin başlattığı demokratik açılım sürecinde terör örgütünün elindeki imkanların bittiğini vurgulayan Kara, yaptıkları kanlı eylemler ile terör örgütünün kendilerine yol göstermemesi gerektiğinin altını çizdi. Terörü durdurmanın tek yolunun demokratik açılımların önünü açmak olduğunu aktaran Kara, sabır ve tedbirin olmazı olduracağını vurguladı.
Konuşmasında parti teşkilatına da seslenen Başkan Kara, "AK Parti'nin mensupları olarak bizler hükümetimizin yaptığı açılım çalışmalarını sonuna kadar desteklemeliyiz. Önümüzde bir referandum süreci var. Bu sürenin bitimine kadar tüm çalışmaları en ince ayrıntısına kadar takip etmeli ve sorunsuz bir seçim geçirilmesine gayret etmeliyiz" şeklinde konuştu.
"SAĞDUYUYA İHTİYACIMIZ VAR"
Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar ise, terör olayları sebebiyle ülke genelinde gerginliğin arttığına dikkati çekerek, "Vatandaşlarımızın bu aşamada yapması gereken en önemli şey sağduyulu davranmaktır. Hepimizin akli selim davranmaya ihtiyacı var" diyerek, sağduyu çağrısında bulundu.
Avrupa'nın gerileme sürecine girdiğine işaret eden Dündar, dünyanın ekonomik güçlerinin artık Asya kıtasından çıkmaya başladığının altını çizdi. Belediye olarak yaptıkları çalışmalardan da bahseden Dündar, yetkilerinin farkında olduklarını ve bu yetkiler çerçevesinde Osmangazi için en iyisini yapmaya çalıştıklarını kaydetti.
Osmangazi Belediyesi olarak yaptıkları çalışmalarda kaliteli bir iş ortaya koymaya çalıştıklarını ifade eden Başkan Mustafa Dündar, Osmangazililerin hayata geçirilen önemli projelere alıştıklarını, bu yüzden kalitesiz çalışmaları istemediklerini savundu. Ortaya çıkardıkları çalışmalar ile Türkiye'ye Osmangazi adını duyurmayı başardıklarını aktaran Dündar, "Osmangazi'de projeler ve çalışmalar durmaksızın devam ediyor. En iyisini, en kalitelisini vatandaşımızın hizmetine sunmaya çalışıyoruz. Uyguladığımız politika sayesinde çalışmalarımız artık sadece Bursa'da değil, Türkiye çapında övgüler alıyor. Bu anlayış ile vatandaşlarımız için en iyisini yapmaya devam edeceğiz" diye konuştu.