Kozan'da Sulama Kanalında Cesedi Bulunan Genç

Adana'nın Kozan ilçesinde sulama kanalına düşerek boğulduğu ileri sürülen gencin ölümü şüpheli bulundu. Gencin olay günü yanında bulunan arkadaşı tutuklandı.

Alınan bilgiye göre, 21 Haziran Pazartesi sabaha karşı, ilçeye bağlı Bulduklu Köyü'ndeki sulama kanalı kenarında birlikte eğlendikleri arkadaşı Selçuk Kördöl'ün alkolün etkisiyle kanala düşerek kaybolduğunu iddia eden Ekrem D.'nin ifadesini aldıktan sonra salıveren Cumhuriyet Savcılığı, hazırlık soruşturmanın tamamlamasının ardından, şüpheli ölüm değerlendirmesi ile Ekrem D. ikinci kez gözaltına alındı.
Ekrem D.'nin olayın meydana geldiği gece Selçuk Kördöl'ün bir süre birlikte alkol aldıktan sonra serinlemek için kanala girdiğini söylediği öğrenildi. Savcılık, zanlı ve tanık ifadelerindeki çelişkiler üzerine cinayet şüphesi ile Ekrem D.yi mahkemeye sevk etti. Ekrem D. çıkarıldığı nöbetçi mahkemece tutuklanarak Kozan Cezaevine kondu.
Ekrem D., ilçeye bağlı Bulduklu Köyü yakınından geçen sulama kanalı kıyısına eğlenmeye giderek birlikte alkollü içecek tükettiği arkadaşı Selçuk Kördöl'ün dengesini kaybederek sulama kanalına düştüğünü, akıntı ve karanlık dolayısıyla arkadaşına ulaşamadığı için durumu jandarmaya haber verdiğini iddia etmişti. Kördöl'ün cesedine ulaşabilmek için 6 kişilik Sivil Savunma Arama Kurtarma Birliğinde görevli balık adam ekibi su altında arama yapmış ancak Kördöl'ün cesedine ulaşılamamıştı. Jandarma ve köylülerin sürdürdüğü arama sonrası Kördöl'ün cesedini olaydan 1 gün sonra Hacıbeyli köyü yakınlarındaki kanalda bulunmuştu.
Gözaltındaki Ekrem D., Selçuk Kördöl'ün ailesinin de şikayetçi olmaması üzerine jandarma ve savcılıktaki ifadesinin ardından serbest bırakılmıştı.