Kartal tatilden hazır döndü

Beşiktaş, ilk antrenmanını dün yaparak yeni sezona 'Merhaba' dedi. Çiçeği burnunda transferler Ricardo Quaresma ve Roberto Hilbert sempatik tavırları ve takıma uyumlarıyla ...



Beşiktaş, ilk antrenmanını dün yaparak yeni sezona 'Merhaba' dedi. Çiçeği burnunda transferler Ricardo Quaresma ve Roberto Hilbert sempatik tavırları ve takıma uyumlarıyla dikkat çekti. Siyah-Beyazlılar, 45 dakikalık koşunun ardından topla buluştu. Alman çalıştırıcı Bernd Schuster, futbolcular hakkında yardımcısı Tayfur Havutcu'dan bilgiler aldı.

Yeni sezonun ilk çalışmasını dün sabah gerçekleştiren Beşiktaş, Teknik Direktör Bernd Schuster yönetiminde 1,5 saat süren antrenmanla 2010-2011 sezonuna 'merhaba' dedi. Yeni transferler Ricardo Quaresma ile Roberto Hilbert'in de katıldığı çalışmada altyapıdan 8 oyuncu yer aldı. Siyah-Beyazlı takım sezonun ilk antrenmanı olmasına rağmen 45 dakikalık koşunun ardından topla buluştu. Bernd Schuster önce futbolcularına top vererek herkesin bireysel olarak sektirmesini istedi. Ardından da yarım sahada üç ayrı takımla pas koordinasyonu yaptırdı. Siyah-Beyazlı oyuncuların ilk antrenmanda topla buluşması, tatil programının eksiksiz uygulandığı şeklinde yorumlandı.
Yardımcı antrenör Tayfur Havutcu, futbolculara tatile çıkarken bir program verdiklerini belirterek, "Herkes istediğimiz çalışmayı yapmış. Bu nedenle direkt topla çalışmaya başladık." dedi. İlk çalışmada gözler Quaresma'nın üstündeydi. Portekizli oyuncu, topa hâkimiyetini her fırsatta gösterdi. Quaresma'nın gelişinin takımı da olumlu etkilediği görüldü. Yıldız futbolcu, özellikle pas çalışmaları sırasında tekniği ile göz doldururken, ilk antrenmanında Nobre, Rüştü ve Delgado ile yakın temasta bulundu. Quaresma, Cumali Bişi ile girdiği ikili mücadelede küçük bir sakatlık geçirirken, daha sonra kalkıp çalışmaya devam etti. Cumali, Querasmayı, yerden kaldırarak hareketi için özür diledi.
Altyapıdan destekli kadroda gençlerden Atınç, Cumali, Ali Kuçik, Sezer, Erkan Kaş, Erkan Reşmen, Sezer ve Onur antrenmanda yer aldı. Beşiktaş'ın geçen sezon Bursaspor'a kiralık gönderdiği Tomas Zapotocny, Erhan Güven, Dünya Kupası'nda bulunan Rodrigo Tello ve Filip Holosko'nun yanı sıra izinli olan Nihat, İbrahim Toraman, Tomas Sivok, hastalanan Bobo ile sakatlıkları süren Yusuf, Ekrem ile Rıdvan antrenmana katılmadı. 30 kişiyi geçen kadronun kamp için 25'e indirileceği ve genç oyuncuların Avusturya'ya götürülmeyeceği belirtildi.

Zaman