Gaziantep'te 'İhracatta Fırsatlar, Yeni Sektörler, Pazarlar, İş Modelleri Ve Teşvikler' Toplantısı

Gaziantep'te, 5

Gaziantep'te 'İhracatta Fırsatlar, Yeni Sektörler, Pazarlar, İş Modelleri Ve Teşvikler' Toplantısı
Gaziantep'te, 5. Uluslararası Irak ve Komşu Ülkeler Fuarı çerçevesinde, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu, Akbank ve Gaziantep Sanayi Odası (GSO) işbirliğinde, "İhracatta Fırsatlar, Yeni Sektörler, Pazarlar, İş Modelleri ve Teşvikler" toplantısı düzenlendi.
Moderatörlüğünü Şefik Ergönül'ün yaptığı ve Orta Doğu Fuar Merkezinde gerçekleşen toplantıya, GSO Başkanı Nejat Koçer, Akbank Şirket Bankacılığı Bölüm Başkanı Şemsi Spencer, DEİK -Ortadoğu Körfez İş Konseyleri Bölge Koordinatörü Suzan Calliau, Türk-Irak İş Konseyi Başkan Yardımcısı Mehmet Selim Acar, Türk Yemen İş Konseyi Kurucu Başkanı Sadık Yıldız ve diğer davetliler katıldı.
Açılış konuşmasını yapan Akbank Şirket Bankacılığı Bölüm Başkanı Şemsi Spencer, klasik bankacılıktan öte giderek amaçlarının sürdürülebilir bir ekonomiye katkıda bulunmak olduğunu söyledi.
Spencer, "İhracatta bunların başında geliyor. Bunun için de elimizde sonsuz ürünler var. Sizlere özel ürünler de sunabileceğimizi burada belirtmek istiyorum" dedi.
GSO Başkanı Nejat Koçer de, Gaziantep'in Anadolu'nun sanayileşmesinde öncü ve örnek bir şehir olduğunu belirterek, "Bu öncülüğünü beş yıl önce başlatmış olduğu, bir anlayışı öne çıkararak, Irak fuarını başlattı ve bu alanda var olmak istedi. Beş yıl sonra gelmiş olduğu nokta da, sadece Irak ile değil, bölgedeki diğer komşu ülkelerle olan, birlikteliğini geliştirecek bu önemli fuara imza attı" diye konuştu.
Gaziantep'in ihracat hedefinin 2023 yılında 30 milyar dolar olduğunu ifade eden Koçer, "Türkiye'nin en büyük organize sanayi bölgeleriyle, Dünya'nın 160 ülkesine yaptığı ihracatıyla ürün çeşitliliğiyle Gaziantep bu alanda önemli bir şehirdir. İhracatın yanında ithalatta yapıyoruz. Sadece satmakla olmuyor. Almakta gerekli. Bu yıl yaklaşık olarak, 6,5 - 7 milyar dolarlık dış ticaret hacmi olan bir şehirdir. Bölgede çekim gücü oluşturması açısından da bölge ülkelerinin komşuluk ilişkilerini geliştirmesi
açısından da bu buluşmayı çok önemsiyorum" şeklinde konuştu.
Düzenlenen toplantı soru cevap bölümüyle sona erdi.