'Deprem Dede' Camide Depremi Anlattı İzmir

Türk Kızılayı Genel Başkan Başdanışmanı, 'Deprem Dede' Prof.

Türk Kızılayı Genel Başkan Başdanışmanı, 'Deprem Dede' Prof. Dr. Ahmet Mete Işıkara, İzmir Kemeraltı Şadırvanaltı Camisi'ne Cuma namazı için gelen cemaati, deprem konusunda bilgilendirdi.
Bayraklı Belediyesinin davetlisi olarak İzmir'e gelen Prof. Dr. Işıkara, Türk Kızılayı ve Diyanet İşler Başkanlığının ortaklaşa düzenlediği proje kapsamında hazırladığı bir konuşmayı cemaate sunacağını belirterek, sunumda Kur'an-ı Kerim'deki ayetlerden faydalandıklarını ifade etti.
İzmir'de sık aralıklarla deprem olduğunu ve olmaya da devam edeceğini bildiren Prof. Dr. Işıkara, namaz öncesindeki konuşmasında, deprem sırasında neler yapılabileceğini anlattı.
Prof. Dr. Işıkara, cemaate, namaz sırasında deprem olması durumunda, ellerin yere bastırılması ve başların koruma altına alınması uyarısında bulundu.
Işıkara, sözlerini şöyle sürdürdü:
'Üzerimize düşen görev, önce kendimizi korumak, daha sonra da camiyi tahliye etmek. Namazımız bozulur mu? Hayır bozulmaz. Bunu hem Diyanet İşleri Başkanımız söyledi hem İstanbul Müftüsü söyledi. Çünkü siz camiyi tahliye ederken ne yapıyorsunuz? Allah'ın size vermiş olduğu en büyük nimeti, canınızı koruyorsunuz. Onun için 'deprem olurken camiden çıkarsam namazım bozulur mu?' diye hiç tereddüt etmeyin. Bozulabilir ama bunun hiçbir günahı yoktur. Çünkü siz Allah'ın size vermiş olduğu en büyük nimeti, canınızı koruyorsunuz.'

25.06.2010 14:57:17