Bandırma'da 'Kadınlar Güçleniyor' Projesinin Final Toplantısı Yapıldı

Balıkesir'in Bandırma ilçesinde Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü, Açık Toplum Vakfı ve Kamer Vakfı tarafından ortaklaşa düzenlenen 'Kadınlar Güçleniyor' projesinin final toplantısı yapıldı.

Bandırma'da 'Kadınlar Güçleniyor' Projesinin Final Toplantısı Yapıldı
Bandırma Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nde yapılan toplantıya Milli Eğitim Müdürü Şakir Demirhan, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Yüksel Ülkar, Kamer Vakfı Yönetim Kurlu Başkanı Nebahat Koç, Açık Toplum Vakfı temsilcisi Özlem Yalçınkaya, Kamer Vakfı psikoluğu Jülide Aral'da katıldı. Toplantıda konuşan Halk Eğitim Merkezi Müdürü Yüksel Ülkar, proje hakkında bilgi vererek, "Merkezimiz koordinatörlüğünde Açık Toplum Vakfı ve Kamer Vakfı ile ortaklaşam yürüttüğümüz 'Kadınlar Güçleniyor' projemizin bitim ve final toplantısını yapıyoruz. Bu projede iki ortağımız var. Projenin eğitim ayağını üstlenen Kamer Vakfı'nın Yönetim Kurlu Başkanı Nebahat Koç, yine aynı vakfın psikoloğu Jülide Aral, projenin maddi ayağını üstlenen Açık Toplum Vakfı temsilcisi Özlem Yalçınkaya, projemizin öğretim görevlisi olarak çalışan Aynur Yıldıran'a çok teşekkür ediyorum. Bandırma Halk Eğitim Merkezi olarak Başkanlığımızın kadın ve çocuklara yönelik şiddet hareketleriyle töre ve namus cinayetlerinin önlenmesi için alınacak tedbirler genelgesinden hareketle kadınların eğitim yoluyla güçlendirilmesini amaçlayan bir proje hazırlayarak Avrupa Birliği fonlarından yararlanmak üzere Ulusal Ajans'a gönderdik. Kendileri bu proje ile ilgili olarak Açık Toplum Vakfı ve Kamer Vakfı ile iletişime geçmemizi önerdi ve bu vakıflarla birlikte 6 ay süresince proje uygulandı. Projenin amacı merkezimizde görevli öğretmenlerin ve toplum üzerinde etkili olabilecek, aldığı eğitimi yaygınlaştırabilecek belediye ve diğer kuruluş temsilcilerinin ilk etapta eğitilerek öğrendikleri kazanımları günlük hayatta ve işlerinde ihtiyaç duyan kişilerle paylaşmaları, onların bilinçlendirmeleri, yasal hakları ve şiddete mağdur kaldıklarında yapmaları gerekenler ve müracaat edecekleri yerler konusunda bilgilendirmeleri ve bu yollda da toplumda duyarlılık ve hassasiyetin oluşturulmasıdır.
Kurumuz görev tanımı içerisinde zaten bayanların eğitimi hatta aile eğitimleri ile ilgili olarak, okuma yazma kurslarından aile ve çocuk eğitim programına oradan meslek kurslarına kadar çok sayıda kurs programlarını uyguluyoruz. Sosyal sorumluluğumuz gereği böyle bir projeyide proje ortaklarımızla birlikte yürüttük.
Bandırma sosyal yönü eğitim seviyesi yüksek bir kent ancak aynı zamanda göç alan bir kent ve münferit olayların yaşanabildiği bir kent, umarım bu projeye katılanlar aldıkları bilgilerden ve kazanımlardan memnun kalmışlardır ve yine umarım edindikleri bilgileri faydalı bir şekilde kullanırlar" dedi.
Projeye maddi destek sağlayan Açık Toplum Vakfı'nın temsilcisi Özlem Yalçınkaya, "Kamer Vakfı'ndan destek aldıklarından dolayı memnun olduk. İlk defa doğrudan bir devlet kurumuyla çalışma imkanı bulduk. Halk Eğitim Merkezi'nin doğrudan içiçe bir kurum olmasından dolayı işbirliğinden memnun olduk. Bu tür çalışmaların ülke genelinde Halk Eğitim ve diğer kuruluşlarla da ortak yapılmasını umuyoruz" dedi.
Kamer Vakfı psikoluğu Jülide Aral'da kadınlar olarak toplumsal hayatın her alanında şiddet gördüklerini ifade ederek, "Şiddet her sosyo ekonomik yapıda eğitimli yada eğitimsiz kadınlarda günümüzdeki varlığını sürdürüyor" dedi.