90 porsiyon ciğer 12 porsiyon köfte yediler

Bu yıl 649.cu düzenlenen Tarihi Kırkpınar yağlı güreşlerinde gösteri güreşi yapmak için Edirne'ye gelen sumocular meşhur tava ciğeri yedi.

90 porsiyon ciğer 12 porsiyon köfte yediler
Bizim köfte ve ciğer salonuna giden sumocu kafile öğle yemeğinde 90 porsiyon (Yaklaşık 10-12 kilo) ciğer ile 12 porsiyon köfte yediler. Sumoculara tatlı olarak ta Edirne'nin meşhur Kallavi kurabiyesi ikram edildi. Edirne Vali Yardımcısı Abdullah Aslaner ve Belediye Başkan Yardımcısı Namık Kemal Döleneken'in eşlik ettiği grup 90 porsiyon ciger, 12 porsiyon köfte yoğurt ve salata yedi.
 
Ciğer ve köfteleri çok beğendiklerini söyleyen Japon Sumocu Kumayata, "Ciğer ve köfteler çok güzel, ben kendim 4 porsiyon ciğer yedim, Türk mutfağını beğendim. Japon çubuklarını kullanmakta kolay ama burada çatalla yedim. Bende kendi evimde ciğere benzer bir yemek pişirip yiyorum. 200 kilo ağırlığındayım" dedi.Bizim köfte ve ciğer salonu şefi Bahri Dinar ise, "Kırkpınar nedeniyle Edirne'ye gelen Sumo güreşçilerini ağırlamaktan mutluluk duyuyoruz. Konuklarımıza yaklaşık 12 kilo olan 90 porsiyon ciğer ve 12 porsiyon köfte ikram ettik" dedi.