Katolik Kilisesine Çocuk İstismarı Baskını Brüksel

Belçika'da çocuklara cinsel taciz şikayetlerinin artması üzerine polis, Katolik Kilisesinin Mechelen kentindeki merkezini bastı.

Belçika'da çocuklara cinsel taciz şikayetlerinin artması üzerine polis, Katolik Kilisesinin Mechelen kentindeki merkezini bastı.
Savcılık sözcüsü, başpiskoposlar toplantısının yapıldığı saatlerde düzenlenen baskının ardından kordon altına alınan merkezdeki delil arayışının devam ettiğini bildirdi.
Belçika'nın Bruges Başpiskoposu Roger Vangheluwe (73), bir çocuğa tacizde bulunduğunu itiraf etmiş ve nisan ayında istifasını vermişti.
Roma Katolik Kilisesine bağlı olarak 1963'ten bu yana papaz olarak görev yapan ve çeşitli kitaplar yayımlayan Vangheluwe, 1984'te Bruges Başpiskoposluğu görevine atanmıştı. Başpiskopos Vangheluwe, taciz vakası nedeniyle istifa etmek zorunda kaldığı döneme dek, ülkenin en saygın din eğitimi kurumlarından Louvain Katolik Üniversitesi'nde Belçika Katolik Piskoposlar Kurulu'nun temsilciliğini yürütmenin yanı sıra Bruges'de papaz adaylarına dersler veriyordu.
Belçika Başpiskoposu Andre-Joseph Leonard, Vangheluwe'nin istifasının, Belçika'daki Katolik Kilisesinin "son derece can sıkıcı bir konuda kararlı bir şekilde yeni bir sayfa açma isteğini gösterdiğini" söylemişti.
Katolik kiliselerindeki çocuklara cinsel taciz vakalarını defalarca kınayan Papa 16. Benediktus, Avustralya, ABD ve Malta'da mağdurlarla görüşmüştü.

24.06.2010 17:00:13