Ahiler Kalkınma Ajansı Niğde'de toplandı

Nevşehir Valisi Osman Aydın, Ahiler Kalkınma Ajansı olarak 2010 ve 2011 yıllarını içeren stratejik plan ve çalışma takvimini belirleyeceklerini söyled

Nevşehir Valisi Osman Aydın, Ahiler Kalkınma Ajansı olarak 2010 ve 2011 yıllarını içeren stratejik plan ve çalışma takvimini belirleyeceklerini söyledi.

Ahiler Kalkınma Ajansı'nın haziran ayı toplantısı Niğde'de yapıldı. Kente gelen ajans üyelerini valilik binası önünde karşılayan Vali Âlim Barut, makamında bir süre sohbet etti. Vali Barut, konuklarıyla daha sonra yürüyerek toplantının yapılacağı Grand Hotel'e geçti.

Toplantıya, Ahiler Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı Nevşehir Valisi Osman Aydın'ın yanı sıra Niğde Valisi Âlim Barut, Aksaray Valisi Orhan Alimoğlu, Kırşehir Valisi Mehmet Ufuk Erden ile ajans üyesi illerin İl Genel Meclis başkanları ile Ticaret ve Sanayi Odası başkanları katıldı.

Yönetim Kurulu toplantısının amacının ajans gündeminde bulunan maddeleri görüşmek ve karara bağlamak olduğunu ifade eden Vali Osman Aydın, kalkınma ajansı olarak 2010 ve 2011 yıllarını içeren stratejik plan ve çalışma takvimini belirleyeceklerini belirtti. KOSGEB ve Devlet Planlama Teşkilatı (DPT) Müsteşarlığı ile yapılacak işbirliği protokollerini önemsediklerini vurgulayan Vali Aydın, "KOSGEB ve DPT Müsteşarlığı ile yapılacak işbirlikleri ajansımızın gücüne güç katacak. Bu nedenle işbirliğinin onaylanması için Yönetim Kurulumuzun imzası gerekmektedir." dedi.

Nevşehir'in Kozaklı ilçesinde 24–25 Haziran tarihlerinde yapılacak Kalkınma Kurulu toplantısı hakkında üyelere bilgi sunulacağını belirten Aydın, "Nevşehir'deki toplantının ardından 28 Haziran 2 Temmuz tarihleri arasında DPT tarafından Bursa'da düzenlenecek olan eğitime katılacak, ajans personelinin katılımı hakkında bilgilendirme yapacağız. İzmir Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri, haziran ayı toplantımıza katılmak istiyordu bu katılımı Temmuz ayına erteleme kararı aldık. Ajans hizmetlerinde kullanılmak üzere 10 kişilik ek bir araç temini hakkında yönetim kurulu üyelerinin bilgilendirilmesini yapacağız ve bu personel ile yapılacak sözleşme maddeleri görüşülecek. Alınan personelin uzmanlık alanları ve eğitim durumlarıyla ilgili gerekli bilgiler üyelerimiz ile paylaşılacak." diye konuştu.