Şehitkâmil Belediyesi yıl sonu el beceri sergisini açtı

Şehitkâmil Belediyesi'nce açılan el beceri kurslarını tamamlayan kursiyerler sertifikalarını aldı. Kadınları, becerileri ile aile ekonomisinin ve sosy

Şehitkâmil Belediyesi'nce açılan el beceri kurslarını tamamlayan kursiyerler sertifikalarını aldı. Kadınları, becerileri ile aile ekonomisinin ve sosyal hayatın bir parçası yapmayı amaçlayan El Beceri Kursları yeni mezunlarını verdi. Sertifika ve yıl sonu sergi açılışı törenine; Şehitkâmil Kaymakamı Mehmet Aydın, Şehitkamil Belediye Başkanı M. Rıdvan Fadıloğlu, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Er, AK Parti Şehitkamil İlçe Başkanı Cuma Güzel, Şehitkamil İlçe Halk Eğitim Müdürü Ahmet Görenoğlu, Şehitkamil Belediye Meclis Üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Sertifika töreninde konuşan Şehitkamil İlçe Kaymakamı Mehmet Aydın "İnsan yaşamı sürekli değişiyor, bu değişimi yönetmenin tek yolu da eğitimdir. Belediyelerin rutin işlerinin dışında, bu tip sosyal belediyecilik faaliyetleri ile vatandaşların eğitimine katkı sağlaması bizlere mutluluk veriyor. Başkan Fadıloğlu ve ekibini Sosyal Belediyecilik alanında sergiledikleri çalışmalardan dolayı kutluyorum." dedi.

Bülbülzade Sosyal Tesisi'nde açılan serginin benzerlerinin 22 sosyal tesiste daha açılacağını hatırlatan Şehitkamil Belediye Başkanı M. Rıdvan Fadıloğlu; "Bu dönem bin 322 kursiyer eğitimlerini başarıyla tamamlayarak, sertifika almaya hak kazandılar. Halk Eğitim Merkeziyle koordineli olarak gerçekleştirdiğimiz kurslarımızdan mezun olan kursiyerler aldıkları sertifikalar, onlara iş imkânı sağlamaktadır. Kurslarda 10 farklı dalda eğitim verilirken, düzenlenen aktivitelerle de kadınlar sosyal hayatta var olmaları amaçlanıyor." diye konuştu.