Sarkisyan: Türkiye'nin şu anki politikaları ilişkileri zorlaştırıyor

Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan, resmi temaslarda bulunmak üzere geldiği Almanya'nın başkenti Berlin'de Türkiye ile ilişkilerini değerlendirdi

Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan, resmi temaslarda bulunmak üzere geldiği Almanya'nın başkenti Berlin'de Türkiye ile ilişkilerini değerlendirdi. "Türkiye'nin şu anki politikaları ilişki kurmaya yardımcı olmuyor." diyen Sarkisyan, Türkiye ile ilişkilerin normalleşmesi yönünde umutlarının küçük olduğunu dile getirdi. Türkiye'nin İsrail'in Gazze ablukası ve İran'ın nükleer politikası karşısındaki dış politikası karşısında iyimser olmadığını belirten Sarkisyan, iki ülke arasındaki ilişkilerde bir gelişme yaşanması için Türkiye'nin çaba sarf etmesi gerektiğini söyledi.

Sarkisyan, Almanya ziyaretleri sırasında Almanya Başbakanı Angela Merkel, Cumhurbaşkanı vekili Jens Böhrsen ve Alman Meclis Başkano Norbert Lammert ile görüşmelerde bulundu. Merkel-Sarkisyan görüşmesinde iki ülke arasındaki ilişkilerin yanı sıra Avrupa Birliği'nin vize şartlarının kolaylaştırılması ve çifte vergilendirme gibi konular ele alındı.