Dış Ticaretteki Sorunlar Masaya Yatırıldı

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Sefa Çakır, dünyayla entegre oldukça yeni sorunlarla karşı karşıya kalan iş dünyasının, Dış Ticaret Müsteşarlığı'nın (DTM) uzman kadrolarınca kurulan yakın ilişkilerle, sorunlara etkin çözümler bulduğunu söyledi

Dış Ticaretteki Sorunlar Masaya Yatırıldı
Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Sefa Çakır, dünyayla entegre oldukça yeni sorunlarla karşı karşıya kalan iş dünyasının, Dış Ticaret Müsteşarlığı'nın (DTM) uzman kadrolarınca kurulan yakın ilişkilerle, sorunlara etkin çözümler bulduğunu söyledi.
MTSO ile DTM tarafından ortaklaşa düzenlenen; 'İthalat Rejimi, İthalatta Haksız Rekabetin Önlenmesi, Gözetim Uygulanması, Korunma Önlemleri ve İhracata Yönelik Devlet Yardımları' konulu panele yoğun ilgi gösterildi. MTSO Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıya; DTM İthalat Genel Müdürü Mustafa Sever, DTM İhracat Genel Müdürlüğü Şube Müdürü Emrah Sazak, MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Aşut da katıldı. Burada konuşan MTSO Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Sefa Çakır, Mersin'in bir dış ticaret kenti olmasının yanında sadece bölgesinin ithalat ve ihracat gücünü değerlendiren değil, gün geçtikçe modernleşen tarım-gıda ürünleriyle gelişen sanayi ürünleriyle dünya standartlarını yakalamış tecrübesi ve gücüyle ciddi bir dış ticaret kenti olduğunu vurguladı.
İş dünyasının, dünyayla entegre oldukça yeni sorunlarla karşı karşıya kaldığına dikkat çeken Hakan Sefa Çakır, söz konusu sorun ve sıkıntıların da DTM'nin uzman kadrolarının iş dünyasıyla kurduğu yakın ilişkilerle etkin çözümler bulunduğunu söyledi. Konuşmaların ardından DTM İthalat Genel Müdürlüğü Dış Ticaret Uzmanları Özgür Çalışkan, Aslı Köksal ile Biray Kuş, 'İthalat Rejimi, İthalatta Haksız Rekabetin Önlenmesi, Gözetim Uygulanması, Korunma Önlemleri ve İhracata Yönelik Devlet Yardımları' konularında katılımcılara bilgi verdi. Panel, DTM İhracat Genel Müdürlüğü Şube Müdürü Emrah Sazak'ın sunumuyla son buldu.