AGİT Başkanı Saudabayev, Aşkabat'ı ziyaret edecek

Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) dönem başkanı ve Kazakistan Dışişleri Bakanı Kanat Saudabayev, Türkmenistan'a temaslarda bulunacak. Saud

  Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı ( AGİT ) dönem başkanı ve Kazakistan Dışişleri Bakanı Kanat Saudabayev , Türkmenistan ' a temaslarda bulunacak . Saudabayev ' in Aşkabat temasları 23-24 Haziran günlerinde gerçekleşecek . Kazak basınında yer alan habere göre , Saudabayev Aşkabat temasları çerçevesinde Türkmenistan ' ın ev sahipliğini yaptığı Uluslararası Silahsızlanma Konferansı ' na da katılacak .

Kazakistan Dışişleri Bakanlığı ' dan Askar Abdurahmanov Astana ' da basına yaptığı açıklamada , Dışişleri Bakanı Saudabayev ' in Aşkabat ziyareti kapsamında , Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov tarafından da kabul edileceğini aktardı . Saudabayev ayrıca Dışişleri Bakanı ve Devlet Başkanı Yardımcısı Raşid Meredov ve Meclis Başkanı Akca Nurberdiyeva ile de bir araya gelecek .

Ziyaretinin ikinci gününde AGİT Dönem Başkanı Saudabayev ' in " Orta Asya ve Hazar Havzasında Silahsızlanma " konulu uluslararası konferansta konuşma yapacağı ifade edildi .