Şırnak Barosunda Avukat Sayısı 79'a Yükseldi

Şırnak Barosu'nda düzenlenen ruhsat töreninde stajyerlik dönemini tamamlayan Rüstem Tatar, avukatlık mazbatasını Baro Lokali'nde düzenlenen törende KHRP avukatlarından Matthew Happold ve Baro Başkanı Av

  Şırnak Barosu ' nda düzenlenen ruhsat töreninde stajyerlik dönemini tamamlayan Rüstem Tatar , avukatlık mazbatasını Baro Lokali ' nde düzenlenen törende KHRP avukatlarından Matthew Happold ve Baro Başkanı Av . Nuşirevan Elçi ' nin elinden aldı .
Mazbata töreninde hayli heyecanlı olduğu gözlenen genç avukat Rüstem Tatar ' ın heyecanı yüzünden okunuyordu . Baro lokalindeki ruhsat töreni genç avukatın yemin töreni ile başladı . Akabinde düzenlenen ruhsat töreni ile ilgili kısa bir açıklama yapan Şırnak Baro Başkanı Av . Nuşirevan Elçi , " Öncelikli olarak bugün avukatlık mesleğine aldığı mazbata ile ilk adımını atan genç meslektaşımı kutluyorum . Gördükleri avukatlık stajını başarılı bir şekilde tamamlayan Rüstem Tatar ' a avukatlık mazbatasını vermenin
mutluluğunu yaşıyorum . Şırnak Barosu hukuku ve adaleti temsil ettiği için çok daha ayrıcalıklı bir yerdedir . Bu ayrıcalıklı yerin bize yüklediği sorumluluklar da vardır . Şırnak Barosu insan haklarına , hukukun üstünlüğüne büyük önem verdiği için çok ayrı yere sahiptir . Bu sorumluluk ve bilinç altında aramıza yeni katılan meslektaşımın ileride baromuza büyük katkılar yapacağına inanıyor bu bağlamda genç meslektaşıma yeni yaşam ve yeni mesleğinde başarılarının devamını diliyorum " dedi .
Avukatlık mesleğine aldığı mazbata ile ilk adımı atan Rüstem Tatar ise , " Bugün benim için önemli ve mutlu olduğum bir gün . Beni bu mutlu günümde yalnız bırakmayan başta Baro Başkanımız Sayın Av . Nuşirevan Elçi başta olmak üzere KHRP avukatlarından sayın Matthew Happold ' a ve diğer meslektaşlarıma teşekkür ediyorum . Böyle onurlu bir sektörde bulunmaktan büyük bir mutluluk ve onur duyuyorum " dedi .
Avukatlık mazbatasını Alan Rüstem Tatar ' a avukatlık cübbesini ise Av . Ali Dinler giydirdi . Baro Lokali ' nde düzenlenen ruhsat töreni genç avukatın meslektaşları ile çektirdiği hatıra fotoğrafı ile son buldu .