MHP'li Tankut, borçlu çiftçilere su verilmemesini Meclis'e taşıdı

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Adana Milletvekili Yılmaz Tankut, borçlu çiftçilere sulama suyu verilmemesini, DSİ'ye ait boru ve kanalet fabrikaları

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Adana Milletvekili Yılmaz Tankut, borçlu çiftçilere sulama suyu verilmemesini, DSİ'ye ait boru ve kanalet fabrikalarının kapatılmasıyla ortaya çıkan sorunlar ile Sağlık Bakanlığı İdari Donatım Bölge Müdürlükleri'nin lağvedilmesini Meclis gündemine taşıdı.

Milletvekili Yılmaz Tankut, Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu'nun cevaplaması talebiyle verdiği yazılı soru önergesinde; yaz aylarında suyun hayati derecede önemli olduğunu belirtti. Tankut, "Bu uygulama, zaten çok sıkıntılı şartlarda hayat mücadelesi veren çiftçilerimizi cezalandırmak, tarımsal üretime de darbe vurmak anlamına gelmektedir." dedi.

Tankut, yine Eroğlu'nun cevaplaması istemiyle verdiği ikinci önergede DSİ Yenice İşletmesi ve Bitümlü İp Fabrikası ile TOKİ'ye devredilen Adana'daki DSİ Boru ve Kanalet Fabrikası'nın kapatılmasının üreticilere büyük bir darbe vurduğunu kaydetti. Tankut, istihdam politikasına da ters düşen işletme ve fabrikaların kapatılmasıyla sulama birliklerinin ve üreticilerin özel sektörün insafına terk edildiğini belirtti.

Tankut, Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın cevaplaması talebiyle verdiği önergede ise Sağlık Bakanlığı İdari Donatım Bölge Müdürlükleri'nin lağvedildiğini, arsa ve arazilerinin satılması kararının alındığını, bu tasarrufla kurumun ihtiyacı araç, ekipman, sarf malzemeleri ve işçilik hizmetlerinin özel sektörden daha pahalı şekilde alınmaya mecbur kalındığını söyledi. Tankut, anılan müdürlüklerde çalışanların ise kaderine terk edildiğine dikkat çekti.