Köpek balıklarıyla beraber yüzüyorlar

Balıkesir'in Edremit ilçesine bağlı Akçay beldesindeki bir çay bahçesinin kurduğu dev akvaryumda, tatilciler köpek balıkları ve vatozlarla birlikte yü

Balıkesir'in Edremit ilçesine bağlı Akçay beldesindeki bir çay bahçesinin kurduğu dev akvaryumda, tatilciler köpek balıkları ve vatozlarla birlikte yüzüyor. Akvaryum Kafe'nin akvaryumunda çeşitli boylarda 15 köpek balığı, 15 vatoz, 1 orfoz ve 1 yılan balığı bulunuyor. Halk arasında dişsiz köpek balığı olarak bilinen "mustelus mestelus" cinsi ve vatozlar., özellikle çocukların eğlencesi haline geldi.

Hem heyecan yaşayıp hem de serinlediklerini söyleyen Ataç kardeşler, hayvanları çok sevdiklerini belirtti. 4. sınıf öğrencisi Deniz Ataç (10), "Daha önce Altınoluk'taki akvaryumda da köpek balıklarıyla yüzüyorduk. Çok eğlenceli. Korkmuyoruz. Zaten hayvanları çok seviyorum." dedi. 7. sınıf öğrencisi Eylül Ataç (13) da köpek balıkları ve vatozlarla yüzmek çok zevkli olduğunu söyledi. Akvaryuma çekinerek giren bazı çocuklar ise, "Okyanusun katili balıklarıyla aynı akvaryumda bulunmak gerçekten çok heyecan verici." şeklinde konuştu. Çocuklar havuzda yüzerken büyükler de bol bol fotoğraflarını çekip köpek balıklarına dokunabilmek için çaba sarf ediyor.

İnsanların "Jaws" ve benzeri filmlerden etkilenerek köpek balıklarından korktuğunu vurgulayan işletme sahibi Recep Sakızlı, "Köpek balıklarını sardalya, uskumru ve kalamarla besliyoruz. Buradaki cinslerin dişleri olmadığı için zararı yok. İnsanlara da çok alıştılar. Vatozların iğneleri alındı. En büyük köpek balığımız 1,70 metre boyunda." dedi. Havuzdaki köpek balığı ve vatozların, Akdeniz ve Ege Denizi'nde yaşayan türlerden olduğunun altını çizen Sakızlı, tamamen tehlikesiz olduklarına dikkat çekti.