İlhan Selçuk'un ölüm haberini alan ünlüler hastaneye akın etti

Cumhuriyet Gazetesi Başyazarı İlhan Selçuk'un ölüm haberini alan ünlü isimler Özel Amerikan Hastanesi'ne akın etti. Taziye ziyaretine gelen Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Milletve...



Cumhuriyet Gazetesi Başyazarı İlhan Selçuk'un ölüm haberini alan ünlü isimler Özel Amerikan Hastanesi'ne akın etti. Taziye ziyaretine gelen Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Milletvekili Mehmet Sevigen, Selçuk'un Türk demokrasisine sahip çıkan isimlerden biri olduğunu belirtti.

İlhan Selçuk'un ölümü yakınlarını ve sevenlerini yasa boğdu. Selçuk'un tedavi gördüğü Özel Amerikan Hastanesi'ne siyaset ve yazar dünyasından ünlü isimler akın etti. Ziyarete gelen Şair Ataol Behramoğlu, hastane çıkışında yaptığı açıklamada çok üzgün olduklarını belirterek, "İlhan Selçuk yeniden ayağa kalkacak ve pencereden el sallayacak diye beklerken ölüm haberini aldık." dedi. Türk aydınlanmasının önderini yitirdiğini aktaran Behramoğlu, İlhan Selçuk'un bayrağını yükseklerde tutacaklarını dile getirdi.
Amerikan Hastanesi'nden yapılan yazılı açıklamayı okuyan Cumhuriyet Vakfı Genel Sekreteri Akın Atalay da Selçuk'un bugün 13.15'te yaşamını yitirdiğini aktardı. Atalay konuşmasına şöyle devam etti: "24 Ocak tarihinde 'İskemik beyin hastalığı' nedeni ile yoğun bakım ünitemize yatırılan İlhan Selçuk, uygulanan tüm tedavi ve girişimlere karşın 'çoklu organ yetmezliği' nedeni ile bugün saat 13:15 vefat etmiştir."
HACI BEKTAŞ'TA TOPRAĞA VERİLECEK
Selçuk'un sadece bir gazete patronu değil Türkiye'nin son 50 yıla damgasını vuran çok önemli bir isim olduğunu belirten Atalay, cenaze töreni ile ilgili ayrıntılı bir açıklama yapacaklarını büyük olasılıkla Selçuk'un isteği doğrultusunda cenazenin Hacı Bektaş'ta toprağa verileceğini aktardı.
CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Sevigen de Selçuk'un ölümü ile ilgili üzüntülerini dile getirdi. Türk demokrasisine fazla sahip çıkan olmadığını belirten Sevigen, "Bir yıldız daha kaydı. Bu ülkede suçlanan ve sabah saatlerinde gözaltına alınan insana sahip çıkamadık. Bunun burukluğu içindeyiz. Ölümü ona hiç yakıştıramadık." şeklinde konuştu.
Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül de hastaneye gelenler arasındaydı. Sarıgül yaptığı açıklamada, İlhan Selçuk'un uzun süredir tedavi altında olduğunu hatırlattı. Çok sıkıntılı günler geçirdiklerini anlatan Sarıgül, Selçuk'un bu hastalığı yenebilmek için çok mücadele verdiğini ancak daha fazla dayanamadığını belirtti. Kendisine Allah'tan rahmet yakınlarına sabır dileyen Sarıgül, "Çok cesur, düşündüğünü söyleyen kalemini cesurca konuşturan bir insandı, çok üzgünüz, en büyük arzusu Hacı Bektaş'ta gömülmekti. Akşam saatlerinde gazetede bir toplantı yapılacak ve törenle ilgili burada bir karar alınacak, biz de üzerimize düşen her şeyi yerine getireceğiz." ifadelerini kullandı.
Taziyeye hastaneye gelenler arasında CHP İstanbul İl Başkanı Berhan Şimşek, CHP MYK Üyesi Süheyl Batum da birer açıklama yaptı.
(CİHAN)

Zaman