"Gazze ablukasının kaldırılması Erdoğan ve Obama'ya kredi kazandıracak"

İsrail'de yayınlanan Haaretz gazetesi yazarlarından Aluf Benn, İsrail'in Pazar günü aldığı Gazze'ye uygulanan ablukayı büyük ölçüde hafifletme kararın

İsrail'de yayınlanan Haaretz gazetesi yazarlarından Aluf Benn, İsrail'in Pazar günü aldığı Gazze'ye uygulanan ablukayı büyük ölçüde hafifletme kararının Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve ABD Başkanı Barack Obama'ya kredi kazandıracağını yazdı. Benn, her ne kadar 9 kişi hayatını kaybetse ve gemi Gazze'ye varamasa da, Türk yardım gemilerinin ablukanın kaldırılması sürecini hızlandırdığını öne sürdü.

Erdoğan'ın ablukanın kaldırılmasıyla hedefine ulaştığını ileri süren Benn, bu durumla kredi kazanan ikinci kişinin ise Obama olduğunu savundu. Benn, Beyaz Saray'ın "İsrail uluslararası toplumun çağrısına cevap verdi." şeklindeki açıklamasının da "İsrail kaldıramayacağı baskılara karşı koyamadı." şeklinde okunması gerektiğini vurguladı.

İsrail'in, yeni adımlarla Gazze'ye gelmek isteyen yeni filoları durduracağını umduğunu; ancak en olumlu senaryoda bile Netanyahu'nun puan kaybettiğini dile getiren yazar "Çünkü büyük bir baskı sonucu bu adımları atan Netanyahu büyük bir siyasi bedel ödedi." ifadelerini kullandı.