Konuk İşadamlarına Yatırım Daveti

Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz, Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA)'nın davetlisi olarak Erzurum'a gelen 15 ülkeden 150 işadamına ilçenin potansiyelleri ve yatırım alanlarıyla ilgili brifing verdi

Konuk İşadamlarına Yatırım Daveti
Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz, Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA)'nın davetlisi olarak Erzurum'a gelen 15 ülkeden 150 işadamına ilçenin potansiyelleri ve yatırım alanlarıyla ilgili brifing verdi.
Gruplar halinde işadamlarını ilçeye davet eden Başkan Cengiz, önce başkanlık makamında sunum yaparak, Turizm Bakanlığı'nın yatırım teşvikleri uygulamasında bulunan 130 dönümlük alanı harita üzerinde göstererek, yatırım alanları hakkında bilgi verdi. Daha sonra Turizm Yatırımlarını Teşvik Alanı içerisinde bulunan bölgeyi konuk işadamlarına gezdiren Başkan Fatih Cengiz, ilçeye yatırım yapacak her müteşebbise belediye olarak her türlü desteği sunmaya hazır olduklarını ifade etti.
Konuk işadamlarına belediye bünyesinde faaliyet gösteren termal tesisleri de gezdiren Cengiz, ilçenin yatırımlar için büyük potansiyel barındırdığını dile getirdi.
YATIRIM İÇİN BÜYÜK POTANSİYEL VAR
Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz, farklı ülkelerden yatırımcıları Erzurum'da ve Aziziye'de konuk etmekten büyük mutluluk duyduğunu dile getirdi.
Erzurum'un batısında yer alan Aziziye'nin, alan itibariyle şehrin en büyük ilçelerinden biri olduğunu dile getiren Başkan Fatih Cengiz, ilçenin yatırım anlamında gelişime müsait bir bölge olduğuna vurgu yaparak, "Erzurum Organize Sanayi Bölgesi ilçemiz sınırları içerisinde bulunuyor. Farklı potansiyelleri olan iki bölgenin birleşiminden oluşan bir belediyeyiz. İlçemizin Dadaşkent Bölgesi'nde Organize Sanayi Bölgesi, Ilıca ise, termal turizm potansiyeli barındırıyor. Bunu ifade etmemizdeki amaç, iki farklı potansiyeli bulunduran bölgemiz var. Bir tarafta termal turizm, diğer bölgemizde yatırımlar için oldukça fazla potansiyel bulunuyor. Ilıca bölgemiz Turizm Bakanlığı'nca termal turizm bölgesi ilan edilmiş durumda. Bu da ilçeye gelecek yatırımcılar için büyük avantaj anlamına geliyor. Turizm yatırım teşvik belgesi bulunduran bölgemiz, aynı zamanda kalkınmada öncelikli yöreler arasında dördüncü bölge olması nedeniyle de yatırımcılara ciddi avantajlar sunuluyor." dedi.
TURİZM ÇEŞİTLERİ ARASINDA KÖPRÜ KURULUYOR
Erzurum'un Türkiye'de umut vaadeden illerden birisi olduğuna işaret eden Başkan Fatih Cengiz, ilin yatırım anlamında da ciddi avantajlarının olduğuna dikkat çekerek, "Yerel yöneticiler olarak şehrin potansiyellerini harekete geçirmeye çalışıyoruz. Özellikle 2011 Dünya Üniversitelerarası Kış Oyunları'nın hazırlık aşamasında şehre ciddi yatırımlar yapıldı. Devlet bütün olanaklarını Erzurum için seferber etti. Sadece altyapı için, yaklaşık 550 Milyon TL'lik bir yatırım yapıldı." şeklinde konuştu.
Kış turizminin Aziziye ilçesi açısından önemine dikkat çeken Başkan Cengiz, ilçedeki termal turizm ile kış turizminin entegrasyonunu sağlamak ve iki turizm çeşidi arasında köprü kurmayı amaçladıklarını kaydetti.
Turizm yatırımlarındaki en büyük parametrenin sezonun uzunluğu veya kısalığı olduğunun altını çizen Cengiz, termal turizmin ülkedeki en büyük avantajının sezon problemi olmadan, yılın 12 ayı faaliyet gösterecek bir turizm sektörü olması nedeniyle de, girişimciler için oldukça cazip bir yatırım aracı olduğunu belirtti.
İLÇE TURİZM MERKEZİ VİZYONUNA KAVUŞUYOR
Görsel sunumla ilçeyle ilgili projelerini anlatan Başkan Cengiz, Toplu Konut İdaresi ile protokollerin yapıldığını ve ilçede 170 dükkan, 800 konut, 300 dönüm rekreasyon alanı planlandığını vurguladı.
Başta kentsel dönüşüm olmak üzere hazırlanan projelerle önümüzdeki iki üç yıl içerisinde ilçenin turizm merkezi vizyonuna uygun olarak işleneceğine işaret eden Başkan Cengiz, "Yatırım için ulaşım, yeterli alan ve termal kaynaklar anlamında ilçemiz fazlasıyla potansiyel barındırıyor. İlçemizdeki Pulur Çayı çevresi için çeşitli sosyal tesis projeleri hazırladık. Binicilik okullarının yanında, oldukça geniş bir alana sahip olan ilçemizde golf turizmi alanı oluşturmak için Golf Federasyonu ile iletişime geçtik. Şehrimiz iklim olarak golf turizmine elverişli durumda. İlçemizde çok sayıda turizm çeşitliliğini bir arada barındırmak ve aralarında köprü kurmak en büyük amaçlarımızdan bir tanesi. Bu minvalde sizlerin yatırımlarını ve desteklerini bekliyoruz. Belediye olarak da her türlü yardım ve desteğe hazırız." ifadelerini kullandı.
Başkan Cengiz, daha sonra konuk yatırımcıların sorularını cevapladı.
YATIRIM ALANLARI GEZİLDİ
Başkanlık makamındaki sunumun ardından Aziziye Kaymakamı Fatih Çobanoğlu ile birlikte Başkan Cengiz, konuk işadamlarına ilçedeki yatırım alanlarını gezdirdi. Turizm Yatırım Teşvik Belgesi barındıran 130 dönümlük alanda incelemelerde bulunan konuk yatırımcılara bilgi veren Başkan Cengiz, ilçe merkezinden kentsel dönüşüm çalışmalarının tüm hızıyla sürdüğünü ve yeni projelerle ilçenin termal turizm merkezi vizyonuna uygun olarak inşa edileceğini kaydetti. Turizm Yatırım Teşvik Belgesi olan bölgede organik tarımın da yapıldığını ifade eden Başkan Fatih Cengiz, Erzurum'un çok temiz bir havasının bulunduğunu ve iklim özelliklerinin de tatil mantığında çok önemli bir avantaj olduğunu sözlerine ekledi.
Termal kaynağın 600 yıllık bir tarihi olduğunun altını çizen Başkan Fatih Cengiz, konuklara şifalı suların özellikleri, iyi geldiği hastalıklar, tesislerde sunulan hizmetler hakkında bilgi verdi. Başkan Cengiz'in konuk yatırımcılara ilçesinin yatırım alanlarını anlatırken, zaman zaman İngilizce konuşması da dikkat çekti.
Konuk işadamları gruplar halinde termal tesislerden faydalanırken, şifalı sulara hayran kaldıklarını ifade ederek, tesislerden ayrıldılar.