İsrail bu kampanya ile darbeleri kışkırtır - POLİTİKA

Ömer Çelik “İsrail, sorunun Başbakan Erdoğan’dan kaynaklandığına dair propaganda yapıyor. Bu propaganda birilerinin demokrasi dışı yolları kışkırtmasıdır” dedi



Ömer Çelik “İsrail, sorunun Başbakan Erdoğan’dan kaynaklandığına dair propaganda yapıyor. Bu propaganda birilerinin demokrasi dışı yolları kışkırtmasıdır” dedi

AK Parti’nin Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik, “İsrail’in Gazze yardım gemilerine saldırı nedeniyle özür dilememesi ve uluslararası bağımsız soruşturma komisyonuna izin vermemesi durumunda iki ülke arasındaki krizin daha da derinleşeceğini” söyledi. Washington temaslarının ardından AK Parti heyetiyle birlikte basın toplantısı düzenleyen Çelik, temaslarının amacına ulaştığını düşündüklerini, hatta değişik ekiplerle İngiltere, Almanya ve diğer ülkelere bu gezileri yapacaklarını kaydetti.

İSRAİL’İN YAPTIĞINI UNUTMAYIZ

İsrail’in Gazze’ye giden yardım gemilerine saldırarak 9 Türk’ü öldürmesini hiçbir şekilde unutmamızın ya da olayı hafifletmemizin mümkün olmadığını belirten Çelik, Türkiye’nin net pozisyonunu görüşmelerde muhataplarıyla açık şekilde paylaştıklarını söyledi. Çelik, “Eğer İsrail özür dilemezse ve uluslararası bağımsız soruşturma komisyonunun kurulmasına izin vermezse, Türkiye-İsrail ilişkilerindeki kriz daha da derinleşecektir. Türkiye ile İsrail uluslararası her siyasi ve hukuki platformda karşı karşıya gelecektir” diye konuştu.

HEDEFLERİ BAŞBAKAN ERDOĞAN

“ABD temasları sırasında kendilerine belirtilen eleştirilerin Türkiye’ye mi yoksa AK Parti’ye mi yönelik olduğuna ilişkin” soru üzerine AK Parti’nin Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik, ‘’İsrail’in mevcut sorunun Türkiye’den değil, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’dan kaynaklandığına dair propaganda yaptığını’’ söyledi. Çelik “Bu propaganda faaliyetinin ne manaya geldiğini biz biliriz. Bu propaganda faaliyetleri, Türk tarihini bilenler iyi bilirler, birilerinin darbe ya da demokrasi dışı yolları kışkırtmasından ibarettir” dedi.

Dostlar şantaj yapmaz

Ömer Çelik, ABD Temsilciler Meclisi’nde Ermeni tasarısının gündeme getirilmesi gibi bir duruma yönelik soru üzerine “Türkiye’nin İsrail ile ilgili haklı pozisyonunda destek görmesi gerekir. Bunun yerine Türkiye’nin önüne bir eleştiri getirilirse, olayla alakası olmayan bir şekilde Kürt, Ermeni meselesinden bahsedilirse, bu dostluğa sığmaz, dostlar birbirine şantaj yapmazlar. Şantaj kelimesini özellikle vurguluyorum. Çünkü birbirinden bağımsız ve bağlantısız konulardır” dedi.

ABD karışık sinyaller gönderiyor

Türkiye’nin El Fetih ile Hamas’ı birleştirmek ve İsrail ile müzakerelere başlamasını istediklerini dile getiren Çelik “Bu rolü oynamayalım mı dediğimizde kimse oynamayın demiyor. Türkiye’yi çok iyi tanıyan bir eski Amerikan büyükelçisi, ‘bütün bu konularda ABD size karışık ve birbiriyle çelişik sinyaller gönderiyor’ dedi” ifadesini kullandı. 

 

Star Gazete