Tbmm Adalet Komisyonu Üyesi, İsrail'i Lanetledi

TBMM Adalet Komisyonu Üyesi AK Parti Bartın Milletvekili Avukat Yılmaz Tunç, Gazze'ye insani yardım götüren gemilere saldırarak, yardım gönüllüsü sivilleri öldüren ve yaralayan İsrail hükümetini sert bir dille kınadı

Tbmm Adalet Komisyonu Üyesi, İsrail'i Lanetledi
  TBMM Adalet Komisyonu Üyesi AK Parti Bartın Milletvekili Avukat Yılmaz Tunç , Gazze ' ye insani yardım götüren gemilere saldırarak , yardım gönüllüsü sivilleri öldüren ve yaralayan İsrail hükümetini sert bir dille kınadı .
TBMM Adalet Komisyonu Üyesi Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç , İsrail tarafından ambargo uygulanan adeta açık hava hapishanesi haline getirilen Gazze ' deki Filistinlilere insani yardım götüren sivil gemilere uluslararası sularda hukuksuz bir şekilde müdahale eden İsrail ' in askerlerinin insanlık dışı bir tutum içerisine girerek sivillerin ölümüne ve yaralanmasına neden olduğunu ve insanlık suçu işlediğini ifade etti . Tunç , " İsrail ' in bu saldırısı alçakça bir harekettir . Devlet eliyle terör estirilmiştir . İçerisinde tamamen insani yardım bulunan , Filistin ' deki hastalara ilaç , çocuklara oyuncak , gıda malzemesi , çocuk ve hasta bezi gibi tamamen insani yardımları ulaştırmak olan gemilerin yolunu kesen , yardım gönüllülerini katleden caniler mutlaka cezasını çekecektir . Bu insanlık dışı olayın gerçekleşmesinden itibaren Türk hükümeti olaya hemen tepkisini koymuş , Başbakanımız yurtdışı ziyaretini iptal ederek , konuyla ilgilenmiş , yapılması gereken diplomatik çalışmaları başlatmıştır . Türkiye , Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyini acil toplantıya çağırmış ve kınama kararının alınmasını sağlamıştır . Yine aynı şekilde NATO ' nun da harekete geçmesini sağlamıştır . Başbakanımız AK Parti Grup toplantısında yaptığı konuşmada İsrail ' e sert bir tepki göstermiş , bütün dünyaya ve uluslar arası kuruluşlara gerekli mesajı vermiştir . Türkiye Cumhuriyeti hükümeti , İsrail ' in yaptığını yanına kar bırakmayacaktır . Şehit edilen vatandaşlarımızın kanını dökenlerden hukuk çerçevesinde hesap sorulmasını sonuna kadar takip edecektir " dedi .
TBMM Adalet Komisyonu Üyesi Avukat Yılmaz Tunç , " Türkiye ' deki Musevi vatandaşlarımızı da derinden üzen ve onların da tepkisine neden olan , insanlık suçu işleyen İsrail yönetiminin bu kanlı saldırısını şiddetle ve nefretle kınıyor , şehit olan yardım gönüllülerine Allah ' tan rahmet , yaralılara acil şifalar diliyorum " dedi .