'Kitap Kumbarası' Projesi Kitap Fuarı Açtırdı

Türkiye Okuyor Kampanyası kapsamda başlatılan 'Kitap Kumbarası' projesi kapsamında kitap fuarı açıldı.

  Kitap fuarı , kumbaralarında kitap alabilmek için para biriktiren öğrencilerin kitap alabilmesi için açıldı . Atatürk Kapalı Spor Salonu ' nda açılan fuarda sergilenen kitaplar öğrenciler ve öğretmenler tarafından kapış kapış alındı . Fuarın açılışı Kahta Kaymakamı Coşkun Açık , Kaymakam Refiki Hüseyin Atila ve bir ilköğretim öğrencisi tarafından yapıldı . Açılış törenine Kahta Kaymakamı Coşkun Açık ve Kaymakam Refiki Hüseyin Atila ' nın yanı sıra İlçe Milli Eğitim Müdürü Sadun Kılınç , Özel İdare Müdürü Mehmet
Can , İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE birimi görevlileri , tüm okulların idareci personelleri , öğretmenler ve öğrenciler katıldı .
Fuara gruplar halinde öğretmenleri eşliğinde gelen öğrencilerden bazılarının ilk kumbarasını Kahta Kaymakamı Coşkun Açık açtı . Açılan kumbaralardan çıkan paralarla öğrenciler fuardaki kitaplardan istediklerini aldı .
Kahta Kaymakamı Coşkun Açık , proje amacının ; çocuklara kitap okumayı sevdirmek , okumanın önemini kavratmak , biriktirdikleri harçlıklarıyla tasarrufa teşvik edip kendilerine ait bir kitap almak , tutumlu olmayı öğreterek birikimlerini kendi inisiyatifleriyle dilediği kitabı alıp okumak ve aynı zamanda sosyal kaynaşmayı ve birlikte hareket etmeyi sağlamak olduğunu söyledi .
Kaymakam Açık , şunları söyledi :
" Kitap Okuma alışkanlığının küçük yaştan itibaren model olunması ve sonrasında devamlı ve düzenli olarak kitap okuma alışkanlığını kazandırma gerektiği bilinir . Bu nedenle başta anne-babalar olmak üzere öğretmenler ve kültürel faaliyetlerin önemli etkisi olmaktadır . Bizler bu proje ile kitap okuma alışkanlığının ne kadar önemli olduğu mesajını her yaş ve gruba sesimizi duyurmak istedik . Bu konuda ebeveynleri duyarlı olmaya çağırıyoruz . Kahta için önemli bir eğitim ve kültür hizmeti sunuyoruz .
Öğrencilerin tasarrufu öğrenmeleri ve biriktirdikleri harçlıkları kitaba dönüştürmeleri ve bu kitapları okuyarak okuma zevki kazanmaları hedefimiz doğrultusunda çalışmalarımız devam edecektir . Geçen yıl 3 bin öğrenciye dağıttığımız kumbarası sayısını bu yıl için 4 bine çıkardık , bu şekilde daha çok öğrencimize ulaşmayı amaçladık . Her yıl düzenli olarak devam etmesini planladığımız bu proje ile okuma alışkanlığının yerleşmesi ve düzenli olarak devam etmesi en büyük isteğimizdir . "
Tasarrufun hayatın merkezine oturtulması gerektiğini belirten Kaymakam Açık , harcama alışkanlıklarımızın değiştirilmesi ve hayata hazırlanan çocuklarımıza benimsetilmesinin önemli olduğunu söyledi . Açık , " Artık biz çocuklardan abur cubur amaçlı market alışverişi , internet evleri ve oyun salanları için değil de kitap için birikim yapmalarını istiyoruz " dedi .