Devlet Bakanı Yılmaz: İsrail uluslararası bir tepki ve karşılık görecek

Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, İsrail'in insani yardım gemilerine saldırmasının sadece Türkiye'ye değil, uluslararası camiaya karşı yapıldığını ve bunun

  Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz , İsrail ' in insani yardım gemilerine saldırmasının sadece Türkiye ' ye değil , uluslararası camiaya karşı yapıldığını ve bunun karşılığını göreceğini söyledi . TÜSİAD ' ın Denizli ' de düzenlediği " Türkiye Sanayisinde Sektörel Bakış : Tekstil Sanayi " isimli konferansa katılmak için gelen Yılmaz , Vali Yavuz Erkmen ' i ziyaret etti . AK Parti Milletvekili Mehmet Salih Erdoğan ve Belediye Başkan Yardımcısı Osman Zolan ' ın da hazır bulunduğu ziyarette Erkmen , Bakan Yılmaz ' a ilin ekonomisi hakkında bilgi verdi .

TÜSİAD ' ın Türkiye ' nin değişik yörelerinde sektör toplantıları düzenlediğini ifade eden Bakan Yılmaz , " Biz de bunu çok önemsiyoruz . Özellikle Anadolu ' da önemli sanayi şehirlerimiz var . Denizli de bunlardan bir tanesi . Tekstil alanında çok önemli bir şehrimiz . İstanbul ve Bursa ' dan sonra üçüncü şehir . Bugünkü sanayi sayımına göre gerek işyeri sayısı gerek istihdam açısından tekstil ve hazır giyim sanayisinde çok önemli bir lokomotif şehrimiz . " dedi . Tekstil sektörüne yönelik toplantının Denizli ' de yapılmasının çok anlamlı olduğunu vurgulayan Yılmaz , " İyi bir yer seçilmiş gerçekten . Burada sadece Denizli ' nin değil , bütün Türkiye ' nin tekstille ilgili problemlerini ele almaya imkânımız olacak . Hükümetimiz uzun süredir sanayi stratejisi dokümanı üzerinde çalışıyor . Aşağı yukarı tamamlanmak üzere . " şeklinde konuştu .

Gazetecilerin , İsrail ' in yardım gemilerine saldırısının ardından Türkiye ' nin ekonomik yaptırımı olup olmayacağına dair bir soruya karşılık ise bu değerlendirmelerin hükümet düzeyinde yapılacağını ifade etti . Devlet Bakanı Yılmaz , " Bu konu sadece Türkiye ile ilgili değil , bütün uluslararası camiaya karşı yapılmış bir hadisedir . Burada sadece Türk vatandaşları değil , çok sayıda ülkeden vatandaşlar bulunmaktaydı . İnşallah uluslararası bir tepki , bir karşılık görecek bunlar . Yapılanlar herkesin gözü önünde cereyan etmiş . Bütün insanlığın vicdanını sızlatması gereken hadiseler . " dedi . Saldırının belli bir din veya medeniyete karşı olmadığını vurgulayan Cevdet Yılmaz , " Bütün insanlık adına , evrensel hukuk , evrensel insan hakları açısından yaklaşılması lazım . İnşallah tüm dünyanın bu yönde tepkisiyle , bu yönde atacağı adımlarla öteden beri devam eden bu sıkıntılar aşılacaktır diye ümit ediyorum . " ifadelerini kullandı .

Ziyarette Bakan Yılmaz , valilik şeref defterini de imzaladı . Valisi Erkmen de kendisine bir plaket takdim etti .