TOYÖKÜD Başkanı Gündoğdu: Terör saldırılarının hedefi ülkede kaos oluşturarak, iktidarı erken seçime zorlamak

Toros Yörükleri Kültür ve Diyalog Derneği (TOYÖKÜD) Başkanı Avukat Mücahit Gündoğdu, PKK terör örgütünün Hakkari'nin Şemdinli ilçesi Gediktepe mevkiin

Toros Yörükleri Kültür ve Diyalog Derneği (TOYÖKÜD) Başkanı Avukat Mücahit Gündoğdu, PKK terör örgütünün Hakkari'nin Şemdinli ilçesi Gediktepe mevkiinde karakola yaptığı saldırıyı nefretle kınadı.

Avukat Mücahit Gündoğdu, yaptığı açıklamada, terör örgütünün, Gediktepe mevkiinde yaptığı karakol saldırı ardından mayına basma sonucu şehit olan 11 askerin, Türk milletinini derin bir üzüntüye gark ettiğini söyledi.

Şehit düşen 11 askere Allah'ta rahmet, ailelerine başsağlığı ve yaralı 14 kahraman Mehmetçiğe acil şifalar dilediğini belirten Gündoğdu, hain saldırının amacının, ülkede kaos çıkarmaya yönelik olduğunu belirtti.

Gündoğdu, İsrail'in Gazze'ye insani yardım götüren gemilere yaptığı saldırı günü İskenderun'da uzun namlulu silahlarla yapılan saldırıda 7 askerin şehit olmasıyla birlikte başlayan sürecin amacının uluslararası şer odaklarının AK Parti iktidarını devirmeye yönelik kirli oyunları olduğunu kaydetti.

Terörün hedefinin, toplumda 'korku', 'güvensizlik' ve 'istikrarsızlık oluşturma olduğunun altını çizen Gündoğdu, hükümetin saldırılar karşısında sağduyulu, vakur ve metanetli olması gerektiğini söyledi. Gündoğdu, şunları ifade etti:

"Terörün hedefi, AK Parti iktidarını yıkmaya yönelik. Karanlık güçler Türkiye'nin, başta Orta Doğu'da olmak üzere dış politikada etkin olmasını istemiyor. Şer odakları ülkeyi etkisiz hale getirmek için kapanık hale getirmeyi hedefliyor. Karanlık güçler, bu tür alçakça saldırılarla AK Parti iktidarını 12 Eylül'de yapılacak olan referandum öncesi erken seçime gitmeye zorlamak istiyor. Amaç toplumda korku oluşturmak. Son günlerde yargıya yapılan müdahaleler de bunu ap açık gösteriyor. Bu konuda toplum olarak uyanık olmalıyız. Milletçe metanetimizi koruyarak bulanık suda balık avlamaya çalışan şer odaklarının gizli oyunlarına alet olmayalım." diye konuştu.

Gündoğdu, karanlık odakların piyonluğunu yapan PKK terör örgütünün yaptığı hain saldırıları lanetlediklerini kaydetti.