İsveç Prensesi Viktoria Evlendi Stockholm

İsveç Prensesi Viktoria, nişanlısı Olof Daniel Westling ile bugün çok sayıda davetlinin katıldığı törenle Stora Kyrkan'da (Büyük Kilise) dünya evine girdi.

İsveç Prensesi Viktoria, nişanlısı Olof Daniel Westling ile bugün çok sayıda davetlinin katıldığı törenle Stora Kyrkan'da (Büyük Kilise) dünya evine girdi. 
İsveç'in başkenti Stockholm'de düğün heyecanı sabahın erken saatlerinden itibaren başladı. Saray önünde toplanan onbinlerce İsveçli, Prenses Viktoria ve Olof Daniel Westling'i görebilmek amacıyla sabahın erken saatlerinden itibaren toplanmaya başladı. Çok sayıda davetlinin de katıldığı düğün sırasında polis, geniş güvenlik önlemi alıdı.
Spor hocası olan ve Stockholm'de spor salonları işleten Olof Daniel Westling, düğünün ardından Prens ve Veastergotland Dükü olarak anılacak. 
Çiftin nikahı şehir merkezlerine yerleştirilen dev ekranlardan yansıtıldı, televizyonlardan da naklen verildi. Nikahtan sonra Prenses Viktoria ile eşi bir konvoy eşliğinde halkı selamladı. Düğünde 2 bini polis, 5 bini asker ve özel güvenlik görevlisi olmak üzere 7 bin kişi güvenliği sağladı. Stockholm polisinin düğünden sonra yaptığı açıklamaya göre, Prenses Viktoria ile eşini görebilmek için konvoyun geçtiği alanlarda ve Sarayın önünde toplananların sayısı yarım milyonu geçti.
Bu arada, İsveç basınının verdiği habere göre, önemli yayın kuruluşlarından İngiliz Reuters, Fransız AFP ve Amerikan AP, nikah sırasında kiliseden görüntü almalarına izin verilmediği gerekçesiyle nikahla ilgili haberleri boykot etti.


19.06.2010 23:50:05