AK Partili Erdem: Bizler barış diyoruz onlar kurşun sıkıyor

AK Parti Teşkilat Başkanı Ekrem Erdem, Hakkari'deki terör saldırılarını kınayarak, "Bizlir birlik, beraberlik ve barış diyoruz, onlar kurşun sıkıyor.

AK Parti Teşkilat Başkanı Ekrem Erdem, Hakkari'deki terör saldırılarını kınayarak, "Bizlir birlik, beraberlik ve barış diyoruz, onlar kurşun sıkıyor. Ama namertlere fırsat vermeyeceğiz." dedi.

AK Parti İl Teşkilatı'nın öğretmenevinde düzenlediği basın toplantısına katılan Erdem, kendilerinin birlik, beraberlik ve barış dedikçe terör örgütünün kurşun sıktığını söyledi. Terör örgütünün ülkeye zarar veremeyeceğini aktaran Erdem, "Bu ülke kararlı bir şekilde dünyanın en önemli ülkelerinden biri olmaya devam edecek, çıktığı bu kutlu yolculukta isteseler de istemeseler de milletimizin bu dayanışması karşısında başarısız olacaklardır. Hakkâri'deki saldırıda şehit düşen askerlerimize rahmet diliyorum. Ailelerine sabır diliyorum. Söylemek belki zor ama yaşamak ayrı bir şey. Ama elden gelen bir şey yok." diye konuştu.

Bu tür olayların olmaması için mücadele ettiklerini dile getiren Erdem, "Bizler birlik ve beraberlik, barış diyoruz onlar kurşun sıkıyor. Birileri de bu kandan, bu gözyaşından istifade etmenin gayreti içerisindeler. Ama bizler bu oyunu bozacağız. Milletimize güveniyoruz. Türk milleti çok büyük bir millettir. Allah bizlere bu gün Hakkari'de yaşadığımız olayları tekrar yaşatmasın. Bakın bu onların bitişidir." ifadelerini kullandı.

Referandumda halk desteği sayesinde birçok fırsatların ortaya çıkacağına işaret eden Erdem, "Hem referandum hem de önümüzdeki seçim ülkemizin kader seçimidir. Türkiye'deki çeteler, Ergenekon yapılanması ülkenin önünü kesmek istiyor. Bizleri sıkıntıya sokabilirler. PKK'ya bakıyorsun Ergenekon'un uzantısı. Hiç farkı yok. PKK, yıllar önce bu noktaya getirilmeden bitirilmiş olsaydı bu kadar gözyaşı akar mıydı? Ağlayan anaların, yetim kalan çocuklarımızın sayısı her geçen gür artıyor. İşte bu kanı durdurmak herkesin işi değil, er kişinin işidir." şeklinde konuştu.

Toplantıya AK Parti milletvekilleri Prof. Dr. İbrahim Mete Doğruer, Durdu Mehmet Kastal, İl Başkanı Ömer Yağmur ile partililer katıldı.