Yunanistan Türkiye'nin Gazze Politikasını Eliştirdi Atina

Yunanistan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Grigoris Delavekuras, "Türkiye'nin, Gazze konusunda ikiyüzlü politika uyguladığını" iddia etti.

  Yunanistan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Grigoris Delavekuras , " Türkiye ' nin , Gazze konusunda ikiyüzlü politika uyguladığını " iddia etti .
Atina ' da yayımlanan Ta Nea gazetesinin Gazze ve Türk-Yunan ilişkileriyle ilgili sorularını yanıtlayan Delavekuras , " Türkiye ' nin Gazze konusundaki tavrını nasıl değerlendiriyorsunuz " sorusuna karşılık , " İkiyüzlü . Umarım barış sürecine ve bölgedeki istikrara engel yaratmaz " ifadesini kullandı .
Delavekuras , Yunanistan ' ın İsrail ' in yardım gemilerine saldırısına yumuşak tepki verdiği eleştirileriyle ilgili olarak da " Yunanistan Dışişleri Bakanlığının yurt dışındaki Yunanlıların yasal çıkarlarını korumak zorunda olduğunu ve bu doğrultuda hareket ettiğini " belirtti .
" Yunanistan ' ın dış politikasının , milli çıkarlar temelinde belirlendiğini " ifade eden sözcü , " Yunan-İsrail askeri tatbikatı İsrail operasyonuna tepki olarak durduruldu . Konu kapanmıştır . Yunan-İsrail askeri işbirliği Yunanistan ' ın çıkarınadır ve sürecek " ifadesini kullandı .
Delavekuras , " Yunanistan ' ın , Filistin konusunda Kıbrıs Rum kesimiyle ortak hareket ettiğini " belirterek , " Gazze ' deki Filistinlilerin yaşamının iyileştirilmesi için , Kıbrıs ' ın ( Rum kesimi ) jeopolitik konumunu ve bölgedeki ülkelerle , hem İsrail hem de Araplarla olan iyi ilişkilerimizi değerlendiriyoruz . Nihai hedef ablukanın kaldırılmasıdır " diye konuştu .
Delavekuras , " ( Başbakan Recep Tayyip ) Erdoğan Türk-Yunan ilişkilerini iyileştirme yönüne gidecek mi " sorusu üzerine de " Öyle diyor . Bunu istediğini ve başarabileceğini kanıtlamak kendi elindedir . Ancak Ankara ' nın Ege ' de yasa dışı faaliyetleri sürdükçe ilişkilerimizde gerçek iyileşme olamaz " dedi .
Türkiye ' nin Avrupa ile ilişkileri konusunda ise Delavekuras , Türkiye ' nin AB ' ye katılımının hem Türkiye hem de Avrupa ' nın çıkarına olduğunu , ancak bunun için Türkiye ' nin daha yapması gerekenler bulunduğunu kaydetti .

18 . 06 . 2010 17 : 45 : 47