Kadın Girişmciler İpekçiliğe Sahip Çıktı

TOBB Milas Kadın Girişimciler Kurulu üyeleri, Milas yöresinde yok olmaya yüz tutmuş ipekçiliğe destek çıktı.

Kadın Girişmciler İpekçiliğe Sahip Çıktı
Milas'ta halen daha tek tük ipek dokunan köylerden Selimiye ve Çomakdağ Kızılağaç köylerini ziyaret eden ve burada parmakla sayılacak kadar az kalmış ipek böceği yetiştirmesini, böcekten ipek tutmasını ve ipek dokumasını bilen kadınlarla görüşen Kadın Girişimciler onların bu konudaki sorunlarını öğrenip önerilerini aldı. Selimiye beldesinde bir süre önce Halk Eğitimi Merkezi tarafından açılmış olan ipekçilik kursuna katılmış olan genç kadınlarla da görüşen Kadın Girişimciler kursta üretilmiş olan ipek elişlerinin büyük pazarlara nasıl açılabileceği konusundaki önerileri değerlendirdiler. Her köyde en az birkaç ipek tezgâhı olmasını amaçlayan Kadın Girişimciler dokunan ipeklerin de nasıl değerlendirilebileceğinin ve nerelerde pazarlanabileceğinin arayışına giriştiler. Bu konuda ünlü modacılarla görüşmek, ünlü markalara öneri götürmek isteyen Kadın Girişimciler ipekçiliğin yeniden canlandırılmasıyla yöre kadınlarının aile ve köy ekonomilerinde söz sahibi olacağını bu durumun da ülke ekonomisine katkı sağlayacağını belirtti.
Milaslı Kadın Girişimcilerden Münevver Mat, "Selimiye'de kadınlarımızın dokuduğu ipek elişlerini görünce hayran olduk. Bunları mutlaka büyük pazarlara taşımamız gerekiyor. Bunun için de moda dünyasının ünlü isimleriyle iletişim kurmak istiyoruz" diye konuştu.
Kadın Girişimciler oluşumu Muğla İl Başkanı Çiğdem Sümer Özkan da kadınların aile ve ülke ekonomisinde söz sahibi olmasını amaçladıklarını belirterek, "Milaslı köylü kadınların unutulmaya yüz tutmuş ipekçiliği bunca ilgisizliğe ve olumsuz koşullara rağmen halen daha yaşatıyor olmaları övülecek bir davranış. Biz de kendilerine bu konuda destek olmak istiyoruz. İpek dokumacılığını nasıl yaşatabiliriz, nasıl yaygınlaştırabiliriz, ipek dokumalara, ipekli el işlerine nasıl pazar bulabiliriz, bunun arayışı içindeyiz. Sonuçta iyi şeyler yapacağımıza ve ipekçiliği yöremizde yeniden yaşama döndüreceğimize inanıyorum" dedi.