Elbistan'da 35 bin öğrenci karne sevinci yaşadı

Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde ilk ve orta dereceli okullarda 35 binden fazla öğrenci karne sevinci yaşadı.

Elbistan'da okulların tatile girme

  Kahramanmaraş ' ın Elbistan ilçesinde ilk ve orta dereceli okullarda 35 binden fazla öğrenci karne sevinci yaşadı .

Elbistan ' da okulların tatile girmesi nedeniyle Kaymakam Ahmet Altıntaş , TOKİ Şehit Er Levent Kuşoğlu İlköğretim Okulu ile Anadolu Öğretmen Lisesi ' nde karne dağıtım törenlerine katıldı .

İlk olarak TOKİ ' deki Şehit Er Levent Kuşoğlu İlköğretim Okulu ' nda karne dağıtan Kaymakam Altıntaş , Stajyer Kaymakam Numan Altay , İlçe Milli Eğitim Müdürü Ramazan Çelik , okulun en başarılı öğrencilerine karne verdi . Okul Müdürü Bülent Vicdan , öğrencilere yaptıkları güzel çalışmalardan dolayı teşekkür etti .

Buradaki törende konuşan Milli Eğitim Müdürü Ramazan Çelik , velilere seslenerek karnelerdeki notların hayatın geri kalanı için önemli olmadığını vurguladı .

Çelik , " Hepimiz çocuğumuzun karnesinde iyi notlar görmek isteriz . Bu beklentiyi anlıyorum ama herkes başarılı olacak diye bir şart yok . Her insanın kendi yaşamı , zevki ayrı , kimi futbolu iyi oynar , kimi matematiği sever , kimi edebiyatı . Bir kişi hepsinde de başarılı olamayabilir . Onun için karne notlarına bakarak çocuğunuzla aranıza engel koymayın . Bağınızı koparmayın . " dedi .

Daha sonra ilköğretim okulunda başarılı notlar alarak derece elde eden öğrencilere karneleri ve başarı belgeleri verildi .

Elbistan Anadolu Öğretmen Lisesi ' nde ise ayrı bir karne heyecanı yaşandı . Okulda dereceye giren öğrenciler tek tek açıklanarak karneleri ve belgeleri takdim edildi . Düzenlenen törende konuşan Kaymakam Ahmet Altıntaş , öğrencilere tatillerini en iyi şekilde değerlendirmeleri tavsiyesinde bulundu .

Altıntaş , " Bir yıl boyunca çok çalıştınız . Bundan sonra tatil yapacaksınız . Ancak tatilde sizin gelişiminize katkı sağlayacak işlerle uğraşın . Elbistan ' da kalan öğrenciler , iki ayrı kitap okuma merkezimizden yararlanabilirler ve bol bol kitap okuyabilirler . Hızlı kitap okuma konusunda kendilerini geliştirebilirler . " şeklinde konuştu .