AKPM 3. Genel Kurulu Strasbourg'da yapılacak

Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi (AKPM) 2010 yılı 3. Genel Kurulu, 21-25 Haziran tarihleri arasında Fransa'nın Strasbourg kentinde gerçekleşecek.

  Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi ( AKPM ) 2010 yılı 3 . Genel Kurulu , 21-25 Haziran tarihleri arasında Fransa ' nın Strasbourg kentinde gerçekleşecek .

21 Haziran ' da AKPM Başkanı Mevlüt Çavuşoğlu ' nun açılış konuşmasının ardından başlayacak olan Genel Kurul ' da , Gazze ' ye insani yardım taşıyan sivil gemilere İsrail tarafından gerçekleştirilen kanlı baskın ve ardından yaşananların ana gündem maddesi olarak ele alınması bekleniyor .

AKPM komisyonları tarafından hazırlanan İslamofobi , Domuz Gribi ( H1N1 ) ve Kuzey Kafkasya ' daki gelişmelerin ele alınacağı raporlar da genel kurul çalışmaları esnasında görüşülecek konu başlıkları arasında yer alıyor .

Makedon ve Hırvat Devlet Başkanları Gjorgje Ivanov ve Ivo Josipovic ile Karadağ Başbakanı Miloşukanovic Genel Kurul ' da hitap edecek . AKPM , 2010 yılı 3 . Genel Kurulu çalışmaları kapsamında ayrıca , Birleşmiş Milletler Medeniyetler İttifakı Başkanlığı ' nı yürüten Jorge Sampaio , ' İslam ve İslam Karşıtlığı ' konusunun ele alınacağı oturuma konuşmacı olarak katılacak .

Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi Dönem Başkanlığı ' nı yürüten Makedon Dışişleri Bakanı Antonio Milošoski ' nin Bakanlar Komitesi adına sunuşta bulunacağı genel kurulda , AKPM üyesi 47 ülkeden gelen parlamenterlerin sorularını da cevaplandırması bekleniyor . 5 gün sürecek Genel Kurul çalışmalarında görüşülecek raporlar arasında , Azerbaycan ' da demokratik kurumların işleyişi , Kosova ' da durum ve Avrupa ' da demokrasilerin durumu konularındaki raporlar da yer alıyor .