TBB Başkanı Özince: Türkiye aldığı tedbirlerle sıhhatli ekonomiye kavuşacak

Türkiye Bankalar Birliği Başkanı Ersin Özince, Türkiye'nin krize karşı aldığı tedbirlerden umutlu. Geleceğe yönelik risk hesaplamaları, denetim ve yön

  Türkiye Bankalar Birliği Başkanı Ersin Özince , Türkiye ' nin krize karşı aldığı tedbirlerden umutlu . Geleceğe yönelik risk hesaplamaları , denetim ve yönetimin bundan sonraki dönemin belirleyicisi olacağına işaret eden Özince , " Ben Türkiye özelinde alınan önlemlerin sıhhatli bir ekonomiyi getireceğinden kuşku duymuyorum . " ifadesini kullandı .

Uluslararası Arap Bankacılık Zirvesi 2010 : Krizden Mali İstikrara başlıklı zirve başladı . İstanbul ' da yapılan zirveye Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan , Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu Başkanı ( BDDK ) Tevfik Bilgin ile Türkiye Bankalar Birliği ( TBB ) Yönetim Kurulu Başkanı Ersin Özince ' nin yanı sıra Dünya Arap Bankaları Birliği Başkanı Dr . Joseph Torbey ve Arap Bankalar Birliği Başkanı Adnan Ahmad Yousif katıldı .

Zirvenin açılışında konuşan TBB Başkanı Özince , Arap Bankalar Birliği üyelerini İstanbul ' da ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi . Dünyanın kriz sürecinden geçtiğini ve bu krizin sonuçları konusunda tahmin yapmak için zaman gerektiğini dile getiren Özince , " Şu an için sadece krizin etkilerinin sınırlandırılması için yoğun çaba harcandığını dillendirebiliriz . Birinci öncelik kısa süreçte izlenen maliye ve para politikalarıdır . Bu , talebin canlandırılmasına yöneliktir . İkinci öncelik bankalara olan güvenin korunmasıdır . " dedi .

Ersin Özince , geleceğe yönelik risk hesaplamaları , denetim ve yönetimin bundan sonraki dönemin belirleyicisi olacağına işaret ederek , " Ben Türkiye özelinde alınan önlemlerin sıhhatli bir ekonomiyi getireceğinden kuşku duymuyorum . " ifadesini kullandı .

Bölgesel , ikili ekonomik yapısı güçlü olan ülkelerin krizde başarılı sınav verdiklerine işaret eden TBB Başkanı , " Türk ekonomisi de hızla toparlandı . Türk bankacılık sektörü hem kamuya hem özel sektöre kaynak sundu . Bankacılık iyi risk yönetimi ve finansal kaynak sayesinde 2009 ' u güven içinde geçirdi , kamuya sorun yaratmadı . " diye konuştu .

Türkiye ' nin 2010 yılında yüzde 6 mertebelerindeki büyüme hedeflerini bankacılığın katkısıyla yakalayacağının altını çizen Ersin Özince , şunları ifade etti :

" Kamu disiplini , enflasyonun düşürülmesi ve finansal sektörü güçlendirici politikalar bunda etkili olacaktır . Sonuç olarak ülkelerimizin oluşturduğu coğrafyalarda bölgesel ilişkilerin artarak geliştiğini görüyoruz . Bölgemiz yüksek potansiyele sahiptir . Ciddi kaynaklara ihtiyaç var . Bankalarımız arası ilişkilerin daha da geliştirilmesine ihtiyaç var . Bunu çok önemsiyor ve destekliyoruz . Arap bankalarıyla işbirliğini önemli görüyoruz . "