Sağlık Meslek Lisesi Acil Tıp Teknisyenliği Bölümünde Duygusal Mezuniyet Töreni

Çanakkale'nin Gelibolu ilçesinde Sağlık Meslek Lisesi Acil Tıp Teknisyenliği Bölümü 2009 - 2010 Eğitim -Öğretim yılı son sınıf öğrencilerinin mezuniyet töreninde duygusal anlar yaşandı.

Sağlık Meslek Lisesi Acil Tıp Teknisyenliği Bölümünde Duygusal Mezuniyet Töreni
Atatürk Kız Meslek Lisesi salonunda gerçekleştirilen tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı. Törende bir konuşma yapan Okul Müdür Vekili Nuran Turan bu yıl buruk bir mezuniyet töreni yaptıklarını belirterek, "Aslında biz bu yıl 19 mezun öğrencimizi geleceğe uğurlayacaktık. Ancak içlerinden birini Hande Pehlivan adlı öğrencimizi 22 Şubat 2009 günü amansız bir hastalığın pençesinden çekip alamadık. Bu mezuniyet töreninde aramızda yok ama, o artık şimdi olduğu gibi hep yüreğimizde olacak. Atatürk ilkeleri doğrultusunda yetiştirmeye çalıştığımız pırıl, pırıl 18 öğrencimizi 4 yıllık zorlu bir mesleki eğitimin ardından Acil Tıp Teknisyenliği bölümü mezunları olarak uğurluyoruz" dedi.
Konuşmanın ardından mezun olanlar ile bir alt sınıf öğrencilerinin bayrak ve flama devir teslim töreni yapıldı. İlk üç dereceyi paylaşan öğrenciler Yalçın Karadağ, Gülay Aras ve Tuğba Gaga'ya plaketlerinin verilmesinin ardından ise şiirler okundu ve folklor gösterisi yapıldı. Mezun olarak sağlık ordusuna katılan 18 kişinin diplomaları törene katılan Kaymakam Namık Kemal Nazlı, Belediye Başkan Yardımcısı Selçuk Bartan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Haki Mutlu, Sağlık Grup Başkanı Çiğdem Çetin ve Gelibolu Sağlık Meslek Lisesi eski Müdüresi Emine Işıklıgün tarafından verildi. Bunun ardından mezun olan öğrencilerden Saliha Başaran'ın bir süre önce kaybettikleri arkadaşları Hande Pehlivan için yazdığı yazıyı okumasıyla salonda oluşan duygusallık yerini gözyaşlarına bıraktı.