Recai Birgün CHP rozeti takacak

Bülent Ecevit'in yakın korumalığını yapan DSP kökenli Bağımsız Milletvekili Recai Birgün CHP'ye katılıyor. Birgün'ün katılımı ile CHP'nin milletvekili sayısı 102'ye çıkacak.

Bülent Ecevit'in yakın korumalığını yapan DSP kökenli Bağımsız Milletvekili Recai Birgün CHP'ye katılıyor. Birgün'ün katılımı ile CHP'nin milletvekili sayısı 102'ye çıkacak. Recai Birgün, gelecek haftaki grup toplantısında CHP rozeti takacak.

Böylece DSP kökenli Bağımsız Miletvekilleri Emrehan Halıcı, Hüseyin Pazarcı ve Harun Öztürk'ün ardından, Birgün de CHP'ye geçmiş olacak.

Birgün, en son Anayasa değişikliğinde CHP ve DSP'nin tavrından farklı bir tutum sergileyip oylamalara katılmış ve "Evet" oyu kullanmıştı.

Meclis kulislerinde halen DSP içinde siyaset yapan bazı milletvekillerinin de CHP'ye katılma eğiliminde olduğu konuşuluyor. Sadece milletvekilleri değil, bazı belediye başkanları ile de temas var.

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşan ile Ordu Belediye Başkanı Seyit Torun'un CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile görüştükleri ancak henüz karar vermedikleri belirtiliyor.


CNN Türk