İzmir'de baba kıza çarparak ölümlerine sebep olan belediye şoförünün ehliyetine el koyulmuş

İzmir'in Konak ilçesi Kahramanlar semtinde, kontrol için hastaneye giden Soyer Korkmaz'ın eşi Rahime Korkmaz ve kayınpederi Mehmet Kaya'ya çarparak öl

İzmir'in Konak ilçesi Kahramanlar semtinde, kontrol için hastaneye giden Soyer Korkmaz'ın eşi Rahime Korkmaz ve kayınpederi Mehmet Kaya'ya çarparak ölümlerine sebep olan belediye otobüsü şoförünün ehliyetsiz olduğu ortaya çıktı. Şoför H.T.'nin, özel otomobiliyle alkollü olarak araç kullandığı için ilki 6 ay, ikincisi 2 yıl olmak üzere ehliyetine el konulduğu belirlendi. H.T.'nin çalıştığı İzmir Büyükşehir Belediyesi İZULAŞ Genel Müdürlüğü yetkilileri ise otobüs şoförlerinin her sabah işe geldiklerinde alkol muayenesinden geçirildiğini ve ehliyetlerinin kontrol edildiğini ileri sürdü.

İZULAŞ'ta belediye şoförü olarak çalışan H.T.'nin, özel otomobiliyle alkollü olarak araç kullandığı için ilk olarak ehliyetine 6 ay el konuldu. İZULAŞ yetkilileri, bu gelişme üzerine H.T.'nin 6 ay boyunca görevinden alınarak temizlik işlerine verildiğini söyledi. Sürenin dolmasının ardından H.T., yeniden otobüs şoförlüğüne döndü. Bu sırada 2009 Ocak ayında bir kere daha özel aracıyla alkollü olarak yakalandı. İddiaya göre kendisini yakalayan trafik polislerinin ehliyetini istemesi üzerine, kaybettiğini söyleyerek vermedi. Bunun üzerine trafik polisleri, H.T.'nin kimlik numarasından dosyasına girerek, ehliyetine 2 yıllığına el konulduğu bilgisini yazdı. İkinci defa alkollü olarak yakalandığını çalıştığı yere bildirmeyen H.T. ise polise vermediği ehliyetini, her sabah işe giderken çalıştığı İZULAŞ'a ibraz ederek otobüs şoförlüğü yapmaya devam etti. Önceki gün meydana gelen trafik kazasından sonra H.T.'nin ehliyetini isteyen polis, üzerinde yaptığı incelemede 2 yıllığına el konulduğunu belirledi. Gözaltına alınan H.T., polisteki işlemlerinin ardından İzmir Adliyesi'ne sevk edildi.

OLAY

İki ay önce kalp ameliyatı olan Aydınlı Soyer Korkmaz, eşi Rahime Korkmaz (36) ve kayınpederi Mehmet Kaya (80) ile birlikte kontrol için İzmir'e geldi. Kahramanlar semtindeki Özel Ata Kalp Hastanesi'nde işlerini bitiren aile, bir süre dinlendikten sonra yola çıktı. 1396 Sokak'tan karşıya geçen Soyer Korkmaz, eşi ve kayınpederini beklemeye başladı. Rahime Korkmaz ve babasına, karşıya geçecekleri sırada H.T. yönetimindeki İZULAŞ'a bağlı 35 BMN 73 plakalı belediye otobüsü çarptı. Savrularak yere düşen Korkmaz ve Kaya'ya, olay yerine gelen sağlık ekipleri dakikalarca kalp masajı yaptı. İlk müdahalenin ardından Korkmaz Ata Kalp, babası ise Tepecik Eğitim ve Araştırma hastanelerine kaldırıldı fakat ikisi de kurtarılamadı. Olay yerine toplanan vatandaşlar, otobüs şoförüne tepki gösterdi. Şoför H.T., polis tarafından gözaltına alındı.