Hakkari Valisi Türker'den ailelere: Çocuklarınızı siyasi emellere alet ettirmeyin

Hakkâri Valisi Muammer Türker, ailelere çocukları siyasi emellerine alet etmek isteyenlere izin vermemelerini söyledi. Türker, "Çocuklarınızın panzerl

  Hakkâri Valisi Muammer Türker , ailelere çocukları siyasi emellerine alet etmek isteyenlere izin vermemelerini söyledi . Türker , " Çocuklarınızın panzerlerin karşısında ne kadar dirençli duruşu ile değil ne kadar zeki , ne kadar çalışkan , ne kadar kabiliyetli olduğu ile övünün . " dedi . Türker , çocukları siyasi emellerine alet edenler için de " Yaptıkları şey ahlaksızlığın daniskasıdır . " ifadesini kullandı .

Yüksekova Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ' nün başlatmış olduğu Yüksekova Okulları Güzelleştirme Projesi ( YOKAP ) ' ın yıl sonu derecelendirme ve ilk üçe giren okullara ödüllerini verme programı yapıldı .

Yüksekova ' da okulların kalitesini artırma prejesi kapsamında bir yıldır yarışan okullar ve dereceye girenlere ödülleri verildi . 75 . Yıl YİBO İlköğretim Okulu ' nda düzenlenen programa Hakkari Valisi Muammer Türker Yüksekova Kaymakamı Çetin Çelik , Yüksekova İlçe Emniyet Müdürü Seçkin Başsülü , Hakkari Milli Eğitim Müdürü Vekili Kemal Tanyürek , Milli Eğitim İl Teftiş Kurulu Başkanı Kemal Seyitoğlu , Yüksekova Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sabih Kayhan , Yüksekova Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı İrfan Sarı , Yüksekova İlçe Milli Eğitim Müdürü Adem Özmen , milli eğitim ilçe şube müdürleri , okul müdürleri ve okullarda YOKAP ' tan sorumlu proje ekibi öğretmenler katıldı .

Açılış konuşmasını yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Adem Özmen yıl içerisinde YOKAP kapsamında yapılan etkinlikleri kısaca anlattı .

Vali Muammer Türker ise yaptığı konuşmada , " Hakkari hem konum itibarı , hem de şu anki durumu itibarı ile çok sıkıntılar yaşayan bir ilimiz . 30 yıldır Türkiye ' nin her bölgesinde bu acılar çekildi . Bu bölge ise canı , malı ve kanı ile hep bedel ödedi . Birçok insanımız malını mülkünü , diktiği ağacını , hayvanını satarak veya göç edip buralarda bırakmak sureti ile bilmediği tanımadığı mekânlara gitmek zorunda kalmış . Bu bedelleri ödemek için 30 yıl çok uzun bir süre . Hepimize artık yeter dedirtti . Artık siz Hakkârililer olarak buna dur demelisiniz , çünkü en fazla etkilenen sizlersiniz . Bizim gibi devlet memurları bu gün burada yarın başka memleketlerdeyiz , ama olan sizin geleceğinize , yavrularınıza oluyor . " dedi .

" ÇOCUKLARINIZI SİYASİ EMELLERE ALET ETMEYİN "

Hakkâri ' nin nüfusunun yüzde 50 ' sini 18 yaş altının oluşturduğunu kaydeden Vali Türker , " Bu da eğitimin ne kadar önemli olduğunu göstermektedir . Ben burada bütün halkımıza seslenmek istiyorum ; çocuklarımızı siyasi emellerine alet etmek isteyenlere izin vermeyin , geleceğinizi karartmayın . Çocuklarınızın panzerlerin karşısında ne kadar dirençli ne kadar güçlü duruşu ile değil geleceğe ne kadar iyi hazırlandığıyla , elinde kalemi ne kadar tuttuğu , ne kadar zeki , ne kadar çalışkan , ne kadar kabiliyetli olduğu ile övünün . Lütfen artık hedeflerimizi doğru koyalım . Bu olayların hiçbiri demokratik mücadele yöntemi değil . Dünyanın hiçbir demokratik ülkesinde bunlar olmuyor . Çok küçük çocukların büyüklerin vazifesi olan siyasete alet edilmesi kadar vahim bir durum söz konusu değildir . Bunları alet edenlerin yaptığı tek şey ahlaksızlığın daniskasıdır . " diye konuştu .

Türker , konuşmasının ardından dereceye girenlerin ödüllerini takdim etti . Projede birinci olan Cumhuriyet İlköğretim Okulu ' na 15 bin TL ' lik ödülü , ikinci olan Vali Erdoğan Gürbüz İlköğretim Okulu ' na 10 bin TL ' lik ödülünü ve üçüncü olan Şemsettin Onay Lisesi ' ne 5 bin TL ' lik ödülü Vali Türker verdi .

Vali Türker , Yüksekova ' da yeni faaliyete geçen Hazeyi Un Fabrikası ' nın açılışını yaptı , Baskınlar Süt Fabrikası ' nı da gezdi .