Gümüşhane'de Etkili Yağış, Sel Ve Heyelan

Gümüşhane'nin Kürtün ilçesinde akşam saatlerinde etkili olan yağışın ardından yan derelerden gelen malzemelerin Harşit çayının önünü kesmesi nedeniyle Kürtün-Tirebolu yolu ulaşıma kapandı.

Akşam saatlerinde bölgeye giderek Kürtün Kaymakamı Zafer Engin ve Belediye Başkanı Ahmet Kanat'tan bilgi alan Vali Salihoğlu gece geç saatlere kadar çalışmaları yerinde takip etti.
Vali Salihoğlu, yağmurun durmasının ardından yolun kesildiği bölgeye giderek yetkililerden bilgi aldı. Burada gazetecilere açıklamalarda bulunan Vali Salihoğlu, akşam saatlerinde başlayan yağışın Üçtaş köyü mevkiinde yan derelerdeki malzemelerin Harşit çayına taşınması sebebiyle suyun önünün kesildiğini ve ardından yolun ulaşıma kapandığını söyledi. Vali Salihoğlu, hem Harşit çayında hem yan derelerden hafriyat ve bol miktarda ağaç türü malzeme getirdiği için durumun tehlikeli hale geldiğini, yağmurun
durması ve havanın aydınlanması ile birlikte yolun açılması çalışmalarına başlanacağını söyledi.
Vali Salihoğlu şunları söyledi: "Şuanda hayati tehlike yok ama Giresun-Gümüşhane arasındaki yol kapanmış oldu. Suların çekilmesini bekliyor arkadaşlar. Yolun üzerinde çok miktarda balçık ve malzemeler var. Dere yatağında ilimiz sınırları içerisinde etkilenen ev yok. Okulumuz var ama orada herhangi bir tehlike yok. Bazı işyerlerini su bastı. Maddi zararımız var ama can kaybımız yok. Yolu her iki taraftan da kapattık. Belediyemiz, Özel İdaremiz, Karayollarımız hepsi burada."
Öte yandan karayolunun ulaşıma kapanması nedeniyle bölgeye yakın noktadaki petrol istasyonunda araçlar bekliyor. Yağışın devam ettiği esnada Kürtün Belediye Başkanı Ahmet Kanat'a ait petrol istasyonunun hemen yanındaki dereden şiddetli ses gelmesi bir anlık paniğe neden olurken, tesislerin önündeki vatandaşlar sesle birlikte olay yerinden uzaklaştı. Sesin ardından dereden gelen sel, petrol istasyonunun yanındaki ağaç doğrama atölyesine zarar verdi. Selin durması ile birlikte bölgedeki iş makineleri selin
getirdiği akıntıyı temizledi.
Yağış sebebiyle ilçeye uzun süre elektrik verilemezken, elektrik olmaması nedeniyle bazı cep telefonu şebekeleri de çöktü.
Olay yerinde Vali Salihoğlu'nun yanı sıra İl Emniyet Müdür Vekili Mustafa Akbulut, Kürtün Kaymakamı Zafer Engin, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İsmail Yalçın, Kürtün Belediye Başkanı Ahmet Kanat, Özkürtün Belediye Başkanı Yakup Turgut, Karayolları Şube Şefi Erkan Nas ve Kolin firması yetkilileri hazır bulundu.