Fenerbahçe'de yüzleşme zamanı

İstanbul'a geliyor. Alman hocanın, Başkan Yıldırım'la yapacağı kritik görüşme sonrasında Sarı-Lacivertli takımın yeni teknik direktörü açıklanacak. Fenerbahçe'nin ...



İstanbul'a geliyor. Alman hocanın, Başkan Yıldırım'la yapacağı kritik görüşme sonrasında Sarı-Lacivertli takımın yeni teknik direktörü açıklanacak.

Fenerbahçe'nin karşılıklı anlaşarak sözleşmesini feshetmeye çalıştığı Teknik Direktör Christoph Daum konusundaki belirsizlik bitiyor. Tatilini bitiren ve dün gece İstanbul'a gelen Daum, Başkan Aziz Yıldırım ile görüşeceğini ve her şeyin netleşmesini isteyeceğini söyledi.
Havalimanında basın mensuplarının soruların cevaplayan Alman hoca, "Buraya bir mektupla çağrıldım. Neler olacağını ben de bilmiyorum. 2 yıllık sözleşmem daha var. Son kararı başkan Aziz Yıldırım verecek. Fakat Aragones gibi paramı son kuruşuna kadar alacağım diye bir ısrarım yok. Ben Fenerbahçe'ye yardım etmek için buradayım." dedi. "İki başlılık Fenerbahçe'ye zarar veriyor." diyen Daum şöyle devam etti: "Başkan artık karar versin. Kulübü nasıl yönetecek ve kiminle devam edecek? Bir dünya kulübü olan Fenerbahçe'nin bu kadar zamandır bu konuyla meşgul edilmesi çok saçma. Aykut Kocaman mı yoksa ben mi? Bu spekülasyonlara son vermeliler."
Transfer döneminde önemli hatalar yapıldığını savunan Daum, "Hatalar yapıldı ama ben bunu size söyleyemem. Başkanla görüşüp ona teker teker bunları anlatacağım. Ama şu kadarını söyleyeyim, transfer konusu bir hatadır. Eğer ben teknik direktör olarak ipleri elime alamıyorsam, bunda bir hata var demektir. Transfer politikasında 2 başlılık olmamalı. Aykut Kocaman yanına iki üç kişi daha alıp beni ikna edip transfere gerek olmadığını söyledi. Yapılan toplantılarda Aykut Kocaman ve arkadaşlarıyla bir araya geldiğimiz zaman ben hep tek oluyordum. Aykut Kocaman ve yanındakilerin dediği oluyordu." değerlendirmesinde bulundu.
57 yaşındaki teknik adamın, bugün Aziz Yıldırım ve kurmaylarıyla yapacağı kritik toplantıda 6 milyon Euro'yu bulan tazminatından taviz vermeyeceği, yasal haklarının tümünü isteyeceği öne sürüldü. Tecrübeli çalıştırıcıya kendi teklifini sunacak Sarı-Lacivertli yönetimin ise en az zararla kulübü bu sıkıntılı durumdan kurtarmayı deneyeceği belirtildi. Daum'un ikna olması halinde Aykut Kocaman'ın isminin yeni hoca olarak kamouyuna duyurulacağı öğrenildi.
Güiza hiçbir yere gitmiyor!
F.Bahçe'ye geldiği günden beri sürekli eleştirilen Daniel Güiza'nın takımda kalıp kalmayacağı tartışılırken, İspanyol golcü hiçbir yere gitmeye niyetli olmadığını açıkladı. Ülkesindeki bir haber portalına demeç veren Güiza, "F.Bahçe'de iki sezon geçirdim ve üçüncüsüne giriyorum. Kulübümde başarılı olmak için elimden geleni yapacağım. Atacağım gollerle yeniden doğacağıma ve taraftarlarla barışacağıma inanıyorum. Ayrılmak gibi bir niyetim yok." dedi. Öte yandan CSKA Moskova'nın genel menajeri Roman Babayev, F.Bahçe'nin Caner Erkin için kendilerine teklif yaptığını açıkladı.

Zaman