Daum, gelecek sezon da Fenerbahçe'de

Günlerdir beklenen görüşme nihayet gerçekleşti. F Fenerbahçe yönetimi Cristoph Daum ile yapılan toplantı sonrasındaki açıklamada Aykut Kocaman'ın sportif direktörlüğüne ...

 

Günlerdir beklenen görüşme nihayet gerçekleşti . F

Fenerbahçe yönetimi Cristoph Daum ile yapılan toplantı sonrasındaki açıklamada Aykut Kocaman ' ın sportif direktörlüğüne vurgu yaptı , Daum ' un sağlık kontrolünden geçirileceğine dikkat eçkti . Kulüpten yapılan açıklamada Daum ' un yeni sezonda takımın başında rahat olmayacağı ve Kocaman ' ın yetkilerinin artırılacağının izleri vardı . Yönetimin açıklamasında kendi isteğiyle gitmeyen Daum ' un bundan sonraki süreçte rahat hareket edemeyeceği ve bir anlamda " topla ördek " ( ABD ' de yeni başkanın seçilmesinin ardından eski başkan için kullanılan tabir ) pozisyonunda olacağının izleri vardı . Alman Hoca ' nın yardımcılarının da gönderilmiş olması bu kanıyı kuvvetlendirdi .
İşte o açıklama :

Teknik Direktörümüz Christoph Daum ile bu sabah kulüp binamızda önümüzdeki sezona ilişkin bir görüşmede bulunulmuştur .
Görüşmede Sayın Daum ' la , sözleşmesi ile sınırları belirlenmiş görevleri ve bu görevlere ilişkin ortaya çıkan sonuçlar değerlendirilmiştir . Bu değerlendirmenin sonucunda , Sayın Daum ' un çalışmasının sözleşmeyle belirlenmiş çerçevede ve geçen sezonun başından bu yana uygulanan Sportif Direktörlük modeline bağlı kalınarak yürütüleceği kendisine bildirilmiştir .
Ayrıca , Sayın Daum ' la yapılan değerlendirmenin ardından Yardımcı Antrenör Ayhan Tumani , Kaleci Antrenörü Holger Gehrke ve BT Uzmanı Marcel Daum ' un kulübümüzle ilişiklerinin kesilmesi kararlaştırılmıştır .
Basında Sayın Daum ' a atfen çıkan haberlerle ilgili ; Sayın Daum haberlerin tamamının uydurma ve yalan olduğunu beyan etmiş , bunun üzerine kendisinden yönetimimize yazılı bilgi vermesi istenmiştir .
Sayın Daum önümüzdeki günlerde basında yer alan ve kendisinin yalan olduğunu ifade ettiği haberlerle ilgili olarak da bir basın toplantısı yapacaktır .
Yarından itibaren kendisinden istenilen sağlık kontrollerinden geçecek olan Sayın Daum , Samandıra Can Bartu Tesisleri ' mizdeki mesaisine kesintisiz olarak başlayacaktır .
ÖNCE DAUM AÇIKLAMA YAPTI
Görüşme sonrası ilk açıklama Christoph Daum ' dan geldi . Daum , Başkan Aziz Yıldırım ile yaptığı görüşmenin ardından , görevinin başında olduğunu , gelecek sezon da Fenerbahçe ' yi çalıştıracağını söyledi .
Fenerbahçe ' nin çok büyük bir kulüp olduğunu ifade ederek sözlerine başlayan Daum , " Görevimin başındayım ve gelecek sezonki mesaime hemen başlıyorum . " dedi .
Fenerbahçe Teknik direktörü Christoph Daum , " Önümüzdeki iki yılda Fenerbahçe ' de teknik direktörlük görevime devam ediyorum . " dedi .
Sabah yapılan yönetim kurulu toplantısının ardından ekibi ile birlikte bir restorantta yemeğe giden Alman Teknik Adam , burada gazetecilere yaptığı açıklamada , Türkiye ' de olmaktan dolayı mutlu olduğunu ifade etti .
Alman Teknik Adam , Türkçe olarak başladığı konuşmasında , " Çok mutluyum burada olmaktan . Biliyorsunuz Türkiye benim ikinci vatanım . ' ' dedikten sonra Almanca olarak sürdürdüğü açıklamalarında , ' ' Bugün yönetimle bir toplantımız oldu . Bu toplantının sonucu yarın saat 9 . 00 ' dan itibaren Fenerbahçe ' deki görevime devam ediyorum . Kulüpteki profesyonel çalışmalarımla ilgili kendi görüşlerimi yarın ileteceğim . Önümüzdeki iki yılda Fenerbahçe ' deki teknik direktör olarak çalışmayı düşünüyorum . Fenerbahçe ' nin başarısı için tüm imkanlarımı bütün tecrübemi kullanarak , Fenerbahçe ' nin başarılı olması için katkıda bulunmak istiyorum . İyi bir toplantı oldu . Benim söyleyeceğim bu kadar . Önümüzdeki günlerde herhangi bir değişiklik olursa bildiririz . Her zaman dediğim gibi önemli olan Fenerbahçe kulübüdür , Fenerbahçe ' nin geleceğidir . " dedi .
Daum , kendi hakkında çıkan haberler içinse şöyle konuştu :
" Son günlerde burada değildim , şimdi buradayım . Umarım son günlerde benim hakkında yazılan spekülasyonlar artık biter . Eğer bir şey öğrenmek istiyorsanız benden öğrenin ve benim söylediklerimi yazın . Umarım bugün konuştuklarımız benim haklı olduğumu çıkarır . Son günlerde çıkan haberler hiç hoş değildi . Maalesef son günlerde Fenerbahçe kulübü için hiç hoş olmayan spekülasyonlar yapıldı . Ben orada yazılanları kesinlikle söylemedim . Ben Fenerbahçe kulübüne olan borcumu ödeyeceğim . Önümüzdeki günlerde bazı açıklamalar yapacağız . "

Zaman