Yıl sonunda Adana'da 45 bin konut doğalgaza kavuşacak

Aksagaz Genel Koordinatörü Yaşar Arslan, 2010 yılı sonuna kadar Adana'da 45 bin konutun doğalgazı evinde kullanabileceğini açıkladı.

Arslan, özellik

  Aksagaz Genel Koordinatörü Yaşar Arslan , 2010 yılı sonuna kadar Adana ' da 45 bin konutun doğalgazı evinde kullanabileceğini açıkladı .

Arslan , özellikle Çukurova ilçesinde alt yapı çalışmalarına ağırlık verdiklerini açıkladı .

Çukurova Gazeteciler Cemiyeti ' ni ziyaret ederek Başkan Cafer Esendemir ve gazetecilerle sohbet eden Aksagaz Genel Koordinatörü Yaşar Arslan , Bölge Koordinatörü Alper Konyalı ile Bölge Müdürü Güngör Ateş , doğalgaz yatırımları hakkında bilgi verdi .

Genel Koordinatör Yaşar Arslan , doğalgazın Adana merkez Yüreğir , Ceyhan , Mersin , Tarsus , İskenderun , Dörtyol ve Osmaniye ' de kullanıldığını ifade etti . Doğalgazın mevcut yakıtlar içerisinde en ucuzu olduğunu kaydeden Arslan , " Çevreye zarar vermeyen , havayı kirletmeyen ve nakliyesi olmadığından diğer yakıtlardan daha ucuzdur . Zahmetsiz ve konforlu bir yaşam sağlar . İşletme ve bakım maliyeti çok düşüktür . " dedi . Doğalgazın Adana ' da kullanılmaya başlanması ile vatandaşların sıcak su için tüp gaz ve elektriğe ödeyeceğinden 3 . 3 kat daha az masraf yapacağını ifade eden Arslan , " Pişirme için doğalgaz , tüp gazdan beş kat ucuzdur . Isınma için ise elektrikten 3 . 3 ve kömürden yüzde 30 daha ucuzdur . " dedi .

Adana ' da 200 metreye kadar olan konutlardan 167 dolar artı KDV , 200 metrenin üzerindeki konutlarda da 188 dolar artı KDV abone bağlantı bedeli alınacağını söyleyen Aksagaz Genel koordinatörü Yaşar Yılmaz , abonelik için kredi kartlarına 10 taksit yaptıklarını bildirdi . Yılmaz , Adana Büyükşehir Belediyesi ile yaptıkları çalışmalar sonucu kendilerinin de asfalt ekibi oluşturarak doğalgaz altyapısı çalışmalarının yapıldığı bölgelerde asfaltlama yapacaklarını , şehir trafiğini rahatlatmak için bu çalışmaları trafiğin en düşük olduğu saatlerde gerçekleştireceklerini kaydetti .

Yılmaz , doğalgazın bakım , onarım için bir sektör oluşturacağını ve 10 bine yakın kişinin bu sektörde çalışacağını sözlerine ekledi .