DP'de 'Ergenekon'a selam' istifası

Hafta sonu olağanüstü kongreye gidecek olan DP, daha bütünleşmeyi tamamlayamadan dağılmak üzere. Kongrede genel başkan seçimi olmayacak. Fakat Cindoruk'tan rahatsızlık had safhad...

 

Hafta sonu olağanüstü kongreye gidecek olan DP , daha bütünleşmeyi tamamlayamadan dağılmak üzere . Kongrede genel başkan seçimi olmayacak . Fakat Cindoruk ' tan rahatsızlık had safhada . Özellikle Ergenekon ' a verdiği destek nedeniyle peş peşe istifalar yaşanıyor . GİK üyeleri Barış Tarhan ve Ramazan Özcan , " Ergenekon ' a selam gönderenle birlikte olmam . " diyerek istifa etti .

Merkez sağda bütünleşmeyi sağlama iddiasıyla Anavatan Partisi ile birleşen DP ' de sular bir türlü durulmuyor . Hafta sonu olağanüstü kongreye gidecek olan Demokrat Parti ' de ( DP ) Hüsamettin Cindoruk ' un son dakika operasyonu konuşuluyor . Genel başkan seçimi yapılması planlanan kongreyi Cindoruk son anda genel başkan seçimsiz hale dönüştürdü . Ankara ' da topladığı il başkanlarına ' Partimizin genel başkan sorunu yoktur ' şeklinde açıklama yaptıran Cindoruk ' un GİK ' teki Anavatanlıları tasfiye edeceği iddia ediliyor . Partide bir yandan da istifalar yaşanıyor . Son olarak DP ' nin en genç GİK üyelerinden Barış Tarhan , " Ergenekon sanıklarına verilen destek " nedeniyle istifa etti . Tarhan , istifa dilekçesinde , " Ergenekon ' a selam gönderenle birlikte olmam . " diyerek Cindoruk ' a bayrak açtı . Dilekçede , " Milletten uzaklaşmış , karanlık tünellerde seyreden bu trenden inebilme iradesi ve karakterini bana bahşeden yüce Allah ' ıma şükrediyorum . " ifadeleri yer aldı .
Eski Anavatan Partisi Malatya İl Başkanı Ramazan Özcan da GİK üyeliğinden istifa etti . Büyük fedakarlıkla gerçekleştirdikleri birleşme projesinin Cindoruk ve parti içindeki statüko yanlıları tarafından sabote edildiğini savunan Özcan , " Bu çirkin plana bilmeden dahil olduğum için başta Türk milletinden ve rahmetli Turgut Özal ' ın manevi şahsiyetinden özür diliyorum . " açıklaması yaptı . 18 Haziran ' da yapılacak kongrede 100 kişilik DP GİK ' inin 60 kişiye indirilmesi planıyor .


Zaman