BDP liderinden ilginç iddia: Başbakan partimizi kapattırmaya çalışıyor

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, partisinin dünkü grup toplantısında ilginç iddialarda bulundu. Parti olarak ne zaman barış konusunda bir girişime karar verseler ...

 

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş , partisinin dünkü grup toplantısında ilginç iddialarda bulundu .

Parti olarak ne zaman barış konusunda bir girişime karar verseler Başbakan Tayyip Erdoğan ' ın açıklamalarıyla süreci germeye çalıştığını ileri sürdü . Parti toplantılarının dinlenip Erdoğan ' a ulaştırıldığını savunan Demirtaş , Başbakan ' ın dün gruptaki sözleriyle de DTP ' yi kapattırmaya çalıştığını iddia etti . Demirtaş , şöyle devam etti : " DTP kapatılmadan önce de bu tip konuşmalar yapmıştı . ' Açılımı , demokratikleşmeyi engelliyorlar ' diyor . Başbakan , topluma karşı hamaset yapıyor . Gerçek yüzü ortaya çıkınca bize saldırarak sorumluluktan kurtulmaya çalışıyor . "
Grup toplantısının ardından gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevaplayan Demirtaş , ' MİT mensuplarının Öcalan ile görüştüğü ' iddialarının hatırlatılması üzerine şunları söyledi : " Öcalan ile hem yakalanmadan önce hem yakalandıktan sonra devletin çeşitli kademelerde görüşmeler yaptığı bir sır değil . Görüşmelerin ne amaçla yürütüldüğünü ve nasıl sonuçlara ulaşıldığını da bilmiyorum ama bunları bilmesi gereken Başbakan ' dır . MİT , Başbakan ' a bağlıdır . Dolayısıyla Sayın Başbakan çıkar açıklarsa biz de bilgilenmiş oluruz . Bu görüşmeler olmamış gibi davranırsa yine ben kendisini yalancılıkla itham ederim . "

Zaman