Zülfü Livaneli, Çin'de Türk Pavyonunu Ziyaret Etti

Mutluluk kitabının imzası için Çin'de bulunan ünlü sanatçı Zülfü Livaneli, Shanghai EXPO 2010'da yer alan Türkiye Pavyonu'nu gezdi

  Mutluluk kitabının imzası için Çin ' de bulunan ünlü sanatçı Zülfü Livaneli , Shanghai EXPO 2010 ' da yer alan Türkiye Pavyonu ' nu gezdi . Eşi ile birlikte gezdiği ve oldukça etkilendiği Türkiye Pavyonu ' nu için " göğsümüzü kabartan " ifadesini kullanan Livaneli , 360 Derece İstanbul filminin ise mutlaka farklı platformlarda da kullanılması gerektiğini belirtti .
Uluslararası üne sahip Müzik , Siyaset , Edebiyat ve Sinema adamı Zülfü Livaneli , Mutluluk kitabının imza törenleri için gittiği Çin ' de , yüzyıla damgasını vuran Shanghai EXPO 2010 ' daki Türkiye Pavyonu ' nu da gezdi . Eşi Ülkü Livaneli ile birlikte Türkiye Pavyonu ' nu ziyaret eden Zülfü Livaneli ' ye , Türkiye ' nin Şanghay Başkonsolosu Murat Ülkü ve Türkiye Pavyonu Yüksek Komiseri Büyükelçi Sencar Özsoy eşlik etti . 13 Haziran ' da gerçekleşen ziyaret sırasında her bölümde beğenilerini sık sık dile getiren Livaneli
çifti , ileri teknoloji ile çekilen ve dairesel kesintisiz ekranda oynatılan 360 Derece İstanbul filmini ise çok etkileyici buldular .
Daha önce Sevilla EXPO ' su ziyareti tecrübesinin de bulunduğunu belirten Livaneli , Şanghay ' daki Türkiye Pavyonu ' nu birçok yönden çok etkileyici bulduğunu söyledi . Ziyareti sırasında 360 Derece İstanbul filmini de çok başarılı bulan Zülfü Livaneli , bu filmin mutlak suretle başka yerlerde de gösterilmeye devam edilmesi gerektiğini belirtti .
Ebru atölyesinde yapımını seyrettiği kuğu figürlü resim hediye edilen Zülfü Livaneli , beğenisini ise Türkiye Pavyonu Anı Defteri ' ne şu satırlarla yansıttı :
" Dünya çapında büyük bir olay haline gelen Shanghai EXPO ' daki Türkiye Pavyonu , göğsümüzü kabartan bir özen ve dikkatle hazırlanmış . Kültürlerin beşiği olan ülkemizin çeşitliliğini gösteren bu son derece başarılı çalışmayı , yürekten kutluyorum . "
Daha sonra Türkiye Pavyonu ekibi ile Türk kahvesi içerek yorgunluk atan Zülfü Livaneli , " Birçok değerimizin yanı sıra ; iskender döner , baklava , dondurma ve kahve gibi Türk tatlarının dahi , binlerce kilometre ötede bu kadar başarıyla sergileniyor olmasından etkilendiğini " de belirtti .