Schuster: 'Beşiktaş bana bir ay önce geldi'

Beşiktaş'ın yeni teknik direktörü Bernd Schuster, Beşiktaş başkanı Yıldırım Demirören ile ilk görüşmeyi bir ay önce yaptığı açıkladı.

  Beşiktaş ' ın yeni teknik direktörü Bernd Schuster , Beşiktaş başkanı Yıldırım Demirören ile ilk görüşmeyi bir ay önce yaptığı açıkladı . Schuster , Alman spor stesi www . spox . com ' a verdiği röportajda Beşiktaş ' ın büyük ve uluslararası platformda önemli bir kulüp olduğunu belirtti .

Alman teknik adam , Mustafa Denizli ile yollarını ayırmadan önce kendisiyle temasa geçtiği gerekçesiyle sert şekilde eleştirilen Beşiktaş yönetimiyle ilk görüşmeyi bir ay önce yaptığını açıkladı :

" Başkan Yıldırım Demirören dört hafta önce şahsen benimle irtibata geçti . Başkan ile ilk görüşmelerden itibaren kulüp hakkında ve özellikle de kadro hakkında bilgiler edinmeye başladım . Saatlerce video analizi yaptım ve takımımla tanışmak için sabırsızlanıyorum . "

Fabian Ernst ve Michael Fink gibi Alman oyuncuların Beşiktaş kadrosunda yer almasıyla ilgili olarak Schuster , " beni tek ilgilendiren şey , bir oyuncun felsefeme uyup uymaması ve takım oyununa uyumu . Bütün oyuncuları izleyeceğim , herkesi gözden geçireceğim . Kimsenin yeri garanti değil ve herkese şans vereceğim " dedi .

" Robinho çok iyi çocuk "

Schuster , yapılan transferler ve adı Beşiktaş ile anılan Brezilyalı Robinho ilgili şunları söyledi :

" Transferler ve Roberto Hilbert hakkında çok fazla konuşmak istemiyorum ama bir gerçek var ki hedeflerimize ulaşmak için bir şeyler yapmamız lazım .

" Ricardo Quaresma çok yönlü bir oyuncu . İki ayağını da kullanabiliyor ve orta sahanın sağında veya solunda görev yapabiliyor . Uluslararası tecrübeye sahip , dünyanın en ünlü kulüplerinde oynadı . En iyi futbol yaşında .

" Robinho ise dünyanın en iyi oyuncularından bir tanesi ve ayrıca çok iyi bir çocuk . Her teknik direktör Robinho gibi bir oyuncuyu ister . "

Taraftarlara mesaj

Beşiktaş taraftarına da mesaj gönderen başarılı çalıştırıcı , " ben de onlar gibi heyecanlıyım . Beşiktaş ' ın başarılı olması için elimden geleni yapacağım . Umarım Beşiktaş taraftarı sabırlı olur . Onların desteğine ihtiyacımız var . İnönü Stadı bizim kalemiz olacak " dedi .

Beşiktaş ile ilgili Fenerbahçe teknik direktörü Christoph Daum ' dan bilgi alıp almadığıyla ilgili soruya ise Bernd Schuster , " kimseye danışmadım , kimseden bilgi almadım . Bilgileri kendim toplayacağım . İlk antremanları iple çekiyorum , olumlu ve olumsuz yanlarımızı göreceğim . Ayrıca teknik kadromuz çok deneyimli bir ekip " şeklinde konuştu .

Süper Lig ' de çok büyük kulüpler ve çok iyi oyuncular olduğunu kaydeden Schuster , " Türk milli takımı Euro 2008 ' de Almanya ' ya çok şanssız bir şekilde yenilip , yarı finalde elendi . Dünya Kupası ' nda olmaması onların gerçek gücünü göstermez . Umuyorum Beşiktaş ile Avrupa Ligi ' ne katılıp , Türk futbolunu başarılı bir şekilde temsil ederiz " dedi .

CNN Türk