Q7'ye 35 bin kişilik imza töreni

Portekizli yıldız Quaresma'yı transfer ederek Avrupa futbol kamuoyunun dikkatini çeken Beşiktaş, büyük bir şova hazırlanıyor. Siyah-Beyazlı yönetim, Q7 lakaplı oyuncuyu cuma günü...

 

Portekizli yıldız Quaresma ' yı transfer ederek Avrupa futbol kamuoyunun dikkatini çeken Beşiktaş , büyük bir şova hazırlanıyor . Siyah-Beyazlı yönetim , Q7 lakaplı oyuncuyu cuma günü İstanbul ' a getirecek ve İnönü Stadı ' nda 35 bin kişinin huzurunda 3 yıllık imza attıracak . Taraftarlar şovu biletle değil lisanslı ürün satın alarak izleyebilecek .

Portekizli ünlü futbolcu Ricardo Quaresma ' yı 3 yıllığına renklerine bağlayıp Türk futbol tarihinin en önemli transferlerinden birine imza atan Beşiktaş ' ta büyük bir heyecan yaşanıyor . Uzun uğraşlar sonunda Quaresma ' ya kavuşan Siyah-Beyazlı yönetim , Portekizli oyuncuya muhteşem bir imza töreni düzenleyecek . Geçen sezon Nihat Kahveci için böyle bir organizasyon yapmayı planlayan ancak Mehmet Topuz olayından dolayı bunu gerçekleştiremeyen yönetim , bu kez Quaresma ile imza şov yapacak . 3 yıl için bonservisi de dahil 18 milyon Euro ' ya mal olacak Portekizli yıldız , İnönü Stadı ' nda 35 bin kişinin huzurunda imza atacak . Bu tarihi ana şahit olmak için taraftarlardan bilet yerine lisanslı ürün almaları istenecek .
Cuma günü İstanbul ' a gelecek olan " Q7 " lakaplı ünlü futbolcu , havaalanında yapılacak karşılama töreninin ardından İnönü Stadı ' na götürülecek . Başkan Yıldırım Demirören , Portekizliye yaklaşık 35 bin Siyah-Beyazlı taraftarın önünde üç yıllık imza attıracak . İnönü Stadı ' nda kısa bir şov da yapması beklenen Quaresma ' nın , cumartesi günü İtalya ' ya giderek eşyalarını toplayacağı kaydedildi .
Bu arada Beşiktaş yönetimi Ricardo Quaresma transferinden maddi kaynak sağlamak için yoğun bir çalışma içine girdi . Geçmiş yıllarda ağustos ayında görücüye çıkartılan yeni sezon formalarının yarına kadar hazır hale getirileceği ve Quaresma İstanbul ' a gelmeden satışa sunulacağı öğrenildi . Ayrıca Beşiktaş ' ın lisanslı ürünlerinin satıldığı Kartal Yuvası mağazalarında yine yarından itibaren Quaresma figürleri ve resimleri içeren atkı , şapka ve t-shirtlerinin satışa sunulacağı da ifade edildi . Satışa sunulması düşünülen ürünlerin önceki gün üretilmeye başlandığı ve üretici firmanın siparişleri yetiştirmekte zorlandığı dile getirildi .
Beşiktaş Transfer Komitesi Başkanı Serdal Adalı da taraftarlara seslenerek destek çağrısında bulundu . Quaresma ' yı cuma günü İstanbul ' a getirmeyi planladıklarını belirten Adalı , " Şimdi sıra taraftarımızda , forma sözlerini tutsunlar . Taraftarlarımızın korsan ürün almamalarını rica ediyoruz . " diye konuştu .
Quaresma transferi piyangoya benziyor
Sergen Yalçın ( NTVSPOR ) : İsim olarak gerçekten iyi bir isim gibi gözüküyor . Benim açımdan Beşiktaş için sıkıntılı bir transfer , çünkü geldiği zaman burada kalıcı olabilecek mi? Uzun zamandır arka arkaya forma giyen bir oyuncu değil . Maddi boyutu da düşünülürse , isim olarak iyi , ama milli piyango gibi bir transfer olarak gözüküyor . Piyango bileti alırsın , beklersin çıkacak mı diye . Quaresma transferi de buna yakın bir transfer bence .
Anelka gibi olmasından korkuyorum
RIDVAN DİLMEN ( MİLLİYET ) : Quaresma ' nın kariyerine baktığımızda Barcelona , Chelsea , Porto ve İnter gibi takımlar yazıyor . Bu kariyerle Türkiye ' ye daha önce Anelka ile Hagi gelmişti . Hagi işin sonlarına doğru karşımıza çıkmıştı ancak Quaresma , Anelka gibi en olgun çağında Beşiktaş ' a geliyor . Tek korku Anelka ' nın verimsizliğinin Quaresma ' da da yaşanması . Ama tartışmasız yaratıcı bir yetenek . Beşiktaş ' ta büyük iş yapacağı kesin .
Özgür bir Quaresma tarih bile değiştirir
MEHMET DEMİRKOL ( MİLLİYET ) : Beşiktaş , Türk futbol tarihinin en inanılmaz dış transferlerinden birine imza attı . Ve aynı zamanda büyük bir sorumluluğun da altına girdi . Biliyorsunuz o genç bir yıldızken Ronaldo ' dan daha çok dikkat çeken bir adamdı . Şimdi Beşiktaş ' ta şansını deneyecek . Beşiktaş bu sene iyi organize olup ona gerekli özgürlüğü tanırsa , kulübü sadece zirveye çıkarmak konusunda yardımcı olmaz , tarihi bile değiştirebilir .

Zaman